На заході України у Вербну неділю не було порушень карантину

13:44 13 квітня 2020 р.

Фото до новини

Учора, 12 квітня, християни західного та східного обряду відзначали релігійні свята – Великдень та Вербну неділю. Найчисельніші релігійні відправи відбулися у Львівській, Волинській, Івано-Франківській та Тернопільській областях.

Загалом впродовж 12 квітня відбулося понад 14,5 тисячі богослужінь, в яких взяли участь майже 127 тисяч громадян. Переважно релігійні заходи відбулися без грубих порушень правил щодо карантину людей.

До забезпечення публічної безпеки та правопорядку були задіяні більше 14 тисяч поліційних та понад тисяча військовослужбовців Нацгвардії. Богослужіння відбувалися як при відкритих храмах із обмеженим доступом не більше 10 осіб, так і на прилеглих територіях. В основному релігійні заходи проводилися із дотриманням встановлених обмежень. Однак правоохоронці зафіксували порушення правил карантину щодо людей у Рівненській, Чернівецькій, Миколаївській, Херсонській, Луганській, Полтавській та Київській областях.

Поліцейські склали 3 адмінпротоколи за ст. 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення, це – порушення правил щодо карантину людей. Ще щодо 12-ти випадків матеріали вивчаються. Окрім того, правоохоронці проводили профілактичні бесіди та розосереджували громадян на прилеглій до церков території із дотриманням необхідної дистанції.

Про це повідомило Управління комунікації Національної поліції України.

На межі Львівщини всім вимірюють температуру і шукають ознаки коронавірусу.

Овочі і фрукти не треба фасувати в одноразові пакети, - Держпродспоживслужба надала роз'яснення. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів