У клінічній лікарні Львова підробленені COVID-сертифікати продавали за 2-4 тис грн

16:26 13 грудня 2021 р.

Фото до новини

Після внесення даних в систему «HELSI» COVІD-сертифікат автоматично формувався в мобільному застосунку «ДІЯ», а паперовий сертифікат можна було забрати у заздалегідь узгодженому місці.

За процесуального керівництва прокурорів Галицької окружної прокуратури міста Львова викрито схему із виготовлення та розповсюдження підроблених сертифікатів вакцинації від COVID-19 на території міста (ч. 3 ст. 190 КК України). Про це повідомив відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури, пише Dailylviv.com.

За даними слідства, медперсонал однієї із міських клінічних лікарень Львова організував схему продажу підроблених сертифікатів від COVID-19, підшукуючи «клієнтів» серед своїх знайомих. В подальшому медпрацівниця, фактично не проводячи щеплення, вносила до електронної медичної системи «HELSI» недостовірні відомості про проходження вакцинації. Після внесення даних в систему «HELSI» COVІD-сертифікат автоматично формувався в мобільному застосунку «ДІЯ», а паперовий сертифікат можна було забрати у заздалегідь узгодженому місці. Один фальсифікований сертифікат коштував від 2 000 до 4 000 грн.

У ході обшуків за місцями проживання та роботи фігурантів вилучено мобільні телефони, комп’ютерну техніку, медичну документацію з записами про псевдовакцинацію, в тому числі підроблені COVІD-сертифікати.

Слідчі дії тривають, вирішується питання про призначення ряду експертиз та повідомлення фігурантам про підозру.

Протиправну діяльність припинено прокурорами спільно з слідчими Львівського районного управління поліції № 1 Головного управління Нацполіції у Львівській області, за матеріалами Управління СБУ у Львівській області.

Якою буде ковідна амністія для тих, хто купив COVID-сертифікат без щеплення

COVID-сертифікати для заробітчанів виготовляла підпільна друкарня у Яворові

Поліціянти перевірятимуть сертифікати про Covid-вакцинацію. Як водійські посвідчення

Під кисневою маскою в реанімації пацієнти називають тих, хто продав їм довідку-підробку, - міністр

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів