На Львівщині знайшли автора фальшивих COVID-сертифікатів і ПЛР-тестів для поїздок за кордон

21:55 15 вересня 2021 р.

Фото до новини

Фігурант продавав громадянам підроблені медичні довідки для перетину державного кордону. Вартість довідки становила 500 гривень, а COVID-сертифікату – 1500 гривень.

При цьому жодних лабораторних тестів клієнти не проходили. Свої послуги чоловік рекламував у групових чатах у месенджері, де було понад 15 тисяч підписників. Про це повідомив відділ комунікації Головного управління Національної поліції у Львівській області, пише Dailylviv.com.

Схему продажу підробленої медичної документації викрили працівники кіберполіції у Львівській області спільно зі співробітниками сектору дізнання Яворівського районного відділу поліції та представниками Мінцифри.

Встановлено, що 31-річний місцевий мешканець виготовляв довідки з негативним результатом на COVID-19 та COVID-сертифікати для перетину державного кордону. Клієнти не проходили жодних лабораторних досліджень, а лише надавали свої дані для оформлення.

Чоловік використовував підроблені печатки медичної лабораторії. Загалом фігурант виготовив понад 50 COVID-сертифікатів та понад 300 довідок із негативним результатом на коронавірус.

Свої послуги чоловік рекламував у групових чатах в месенджері, в яких було понад 15 тисяч підписників. Здебільшого клієнтами правопорушника були перевізники. Вартість однієї довідки становила 500 гривень, а COVID-сертифіката – 1500 гривень.

Правоохоронці провели обшуки за місцем проживання фігуранта та у його автомобілі. Вилучено комп’ютерну техніку, печатки, COVID-сертифікати. Під час огляду техніки виявлено згенеровані QR-коди, які, ймовірно, використовувалися для підроблення сертифікатів.

До проведення обшуків було залучено представників прикордонного оперативно-розшукового відділу.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.

Процесуальне керівництво здійснює Яворівська окружна прокуратура.

Департамент кіберполіції

Національної поліції України

 © Головне управління Національної поліції у Львівській області: https://lv.npu.gov.ua/news/kiberzlochini/na-lvivshhini-kiberpolicziya-vikrila-cholovika-u-vigotovlenni-ta-prodazhi-pidroblenix-COVID-sertifikativ-ta-plr-testiv/

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів