Сімейних лікарів переселять в приватне приміщення, а в поліклініці на вул. Мазепи поставлять ще 100 ліжок

15:19 22 березня 2021 р.

Фото до новини

Міський голова Львова Андрій Садовий розповів про плани міста щодо розгортання додаткових ліжок для лікування хворих на COVID-19.

Мер зазначив, що з такими темпами нових госпіталізацій за добу, місто потребуватиме значно більше нових ліжок, ніж планувалось. Відтак, усі приміщення медичних закладів, де це можливо, розглядають під розгортання ліжко-місць. У приміщеннях поліклініки на вул. Мазепи, зокрема, хочуть окрім запланованих 150 ліжок, розгорнути ще 100.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.

«Якщо ми станом на суботу думали зупинитись на орієнтовно 150 ліжках в окремому приміщенні, де вже курсанти Університету безпеки життєдіяльності почали демонтажні роботи, то в суботу ми прийняли рішення ще вивільняти приміщення, де знаходяться сімейні лікарі. Але ми знайшли можливість — поруч є двоповерхова будівля, яка на фінальній стадії ремонту, ми там облаштуємо амбулаторію сімейної медицини. Ми домовляємось з приватним власником цієї будівлі і всі лікарі отримають набагато кращі умови праці, це буде єдиний комплекс. Бо сьогодні має бути максимальна координація. Ми навіть на виконкомі прийняли рішення ургентно вибудувати місток з тої площі, де є лікарня швидкої допомоги, на один з корпусів поліклініки на вул. Мазепи. Координація має бути, інших варіантів нема.

Всі пацієнти, які мають підписані угоди, чи будуть підписувати, будуть максимально враховані їхні інтереси.

Я дякую медикам, що вони починають нас розуміти, бо кожне ліжко — на вагу золота. Бо ми вже рахуємо: якщо минулого тижня я розумів, що треба в день мати 40 ліжок вільних, то сьогодні вже треба 60. Якщо буде така динаміка, то завтра може бути потреба у 90 ліжках на добу. Можливо на деякі дні ми припинимо роботу тих чи інших установ. Кожен хворий має отримати можливість бути госпіталізованим. Сьогодні всі працюють з надзусиллями.

Корпус на вул. Мазепи, який ми почали роботи, треба ще десь місяць робити, а ті кабінети, де є сімейні лікарі, то там це можна зробити за два-три дні. Що має бути в першу чергу? Ліжко, де можна покласти хворого на лікування. Різні варіанти говорять — розташовувати ліжка у великих комплексах, а хто буде кисень підводити, хто з медиків буде працювати.

Маючи велику медичну інфраструктуру, ми повинні задіяти її максимально. Наприклад, у нас було приміщення сихівської поліклініки у 8-ій лікарні, вони її вивільнили. Сьогодні я туди поїду подивлюсь, як вони там облаштовують 40−50 ліжок. Також 8-ма лікарня розглядає можливість перепрофілювати великий конференц-зал. Ми вивчаємо всі можливі варіанти, бо так виглядає, що ця хвиля буде тривати до 10 днів — двох тижнів. Якщо ми будемо безпечними і будемо дотримуватись усіх вимог, то все буде гаразд.

Ми сьогодні усі приміщення, які можуть згодитись, розглядаємо для того, щоб там розмістити хворих. Я це також лікарям пояснюю. Велика подяка медикам з поліклініки на вул. Мазепи щодо розуміння потреби облаштування там тимчасового госпіталю", — прокоментував міський голова Львова Андрій Садовий.

Нагадаємо, міська комісія з надзвичайних ситуацій затвердить кількість і місце розташування госпіталів, які будуть розгорнуті на базі львівських поліклінік.

На першому етапі Львів планує залучити 366 ліжок:

    амбулаторне відділення, яке знаходиться у 8-й лікарні — 36 ліжок;
    2-ге поліклінічне відділення на вул. Мазепи — 150 ліжок;
    4-та поліклініка на просп. Червоної Калини — 60 ліжок;
    2-га поліклініка на вул. Симоненка — 70 ліжок;
    10-та клінічна лікарня на вул. Бой-Желенського — 50 ліжок.

На облаштування тимчасових шпиталів з бюджету міста скеровано 18 млн грн.

та за номером контакт-центру МОЗ 0 800 60 20 19. 

Географія захворюваності на Львівщині на COVID-19: найбільше у Львівському і Дрогобицькому районах

Хворі з коронавірусом у лікарнях Львівщини: статистика

Для боротьби з пандемією у Львові зголосилось майже 340 медиків, - мер

Львівщина утримує абсолютне лідерство в Україні за кількістю нових хворих на ковід

У поліклініці на вул. Мазепи розгортають тимчасовий госпіталь для хворих на коронавірус

Covid-19: в Івано-Франківську не встигають копати могили

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів