Погіршення епідситуації на Львівщині зупинить лише безальтернативна вакцинація

14:25 5 листопада 2021 р.

Фото до новини

Зі 3317 пацієнтів з коронавірусною хворобою лише 146 є провакцинованими повністю, що складає тільки 3% від усіх пацієнтів.

Щоденно в області збільшується коефіцієнт виявлення коравірусної хвороби. Спостерігаються також високі темпи госпіталізації, що призводить до заповнення стаціонарних відділень лікарень. Про це повідомила пресслужба ЛОДА, пише Dailylviv.com

Як розповів директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис на даний момент 3317 осіб є на стаціонарному лікуванні, а заповненість ліжкомісць становить 67,68%. 

«За вчорашню добу госпіталізовано 300 осіб, тобто, протягом останніх двох тижнів тенденція госпіталізації не спадає, а лише йде в сторону збільшення. В реанімаційних відділеннях перебуває понад 200 осіб, 65 осіб під апаратами ШВЛ»,- повідомив Орест Чемерис . 

Спостерігається збільшення показника звернень до сімейних лікарів.

«Ми повинні пам‘ятати, що правил карантину потрібно дотримуватися, адже часто люди ними нехтують, що і погіршує дану епідеміологічну ситуацію.  Закликаю усіх вакцинуватися, адже іншої альтернативи, окрім як вакцинації, немає», - наголосив директор департаменту охорони здоров’я.

Як зазначив Орест Чемерис, із 3317 пацієнтів з коронавірусною хворобою лише 146 є провакцинованими повністю, що складає лише 3% від усіх пацієнтів. 

У 97% випадків пацієнти, які госпіталізуються - невакциновані, що погіршує перебіг хвороби та процес одужання. 

Загалом в області повний курс вакцинації пройшли більше 23% дорослого населення, а близько 35% - першою дозою. Щоденно вакцинують 18-22 тисячі мешканців Львівщини від коронавірусної хвороби.

Цифровий COVID-сертифікат про одужання буде чинним 90 днів

З 8 листопада невакциновані працівники, які підлягають обов’язковим щепленням, будуть відсторонені від роботи – Ігор Кузін

За 28 тис з реанімації вийти живим складно. Треба 100-500 тис: мер Львова хоче, щоб Київ дофінансував ковід-хворих

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів