Передчасно говорити про паспорти вакцинації, - голдержсанлікар

22:18 11 березня 2021 р.

Фото до новини

Поява привілеїв для вакцинованих у вигляді ковід-паспортів призведе до просочування у чергу людей, які не належать до груп ризику.

Про це заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив в ефірі програми “Червона лінія з Сергієм Висоцьким” на Еспресо.TV, повідомляє Dailylviv.

Ляшко відповів на питання, чи є зараз в Україні потреба у створенні власних документів про вакцинацію від коронавірусу, які будуть отримувати вакциновані громадяни.

“Моя особиста позиція: говорити про будь-які паспорти вакцинації досить передчасно. У світі вакциновано двома дозами вакцини від коронавірусу 0,8% людей. Вільного доступу до вакцини немає. Тому впроваджувати якісь обмеження передчасно. Не може бути зараз ніяких привілеїв для вакцинованих”, - сказав Ляшко.

За його словами, якраз поява таких привілеїв для окремих груп вакцинованих призведе до просочування у чергу людей, які не належать до груп ризику. А групи ризику повинну бути провакциновані у першу чергу.

“Як буде вільний доступ до вакцинування,  то можна буде говорити про надання привілеїв, Сьогодні це передчасна історія”, - додав заступник Степанова.

Завтра на Львівщину прибуде міністр охорони здоров'я

Ще три країни припиняють вакцинацію препаратом AstraZeneca

18 млн грн з бюджету Львова скерували на розгортання резервних ліжок у лікарнях міста

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів