Пацієнти з ускладненим ковідом очікують швидку по кілька годин: рекорд звернень за екстреною меддопомогою

23:08 19 жовтня 2021 р.

Фото до новини

Централь 103 впродовж останнього тижня практично щодня фіксує рекордне число звернень за екстреною медичною допомогою. На цей період припадає найбільша за всю історію української служби екстреної медичної допомоги кількість виїздів бригад. І найвище число госпіталізацій пацієнтів.

Про це повідомила заступниця міністра охорони здоров'я Ірина Микичак, пише Dailylviv.com

"Середньодобові показники сягнули 49 тисяч дзвінків на номер “103”.  Попередні піки були у березні цього року - 37 тисяч дзвінків. Зараз щодоби майже 20 тисяч виїздів бригад. 5,8 тисяч госпіталізацій бригадами екстреної меддопомоги",- зазначила Ірина Микичак.

За її словами, до ковіду реєстрували 25 тисяч дзвінків, 12 тисяч виїздів бригад та 3 тисячі госпіталізацій.

"Сухі цифри: за останній тиждень 4 доби із 7 було понад 50 тисяч дзвінків за номером "103". Це означає, що на тлі провідних невідкладних станів (травми, ДТП, інфаркти, інсульти тощо) майже вдвічі збільшилося навантаження на систему екстреної медичної допомоги за рахунок пацієнтів з Covid-19, - каже заступниця міністра.

Вона повідомляє, що велике навантаження на службу ЕМД є у всіх областях. Максимально перенавантажені регіони сходу та півдня країни (Харківська, Сумська, Донецька, Запорізька, Херсонська, Миколаївська, Одеська області). Тенденція до стрімкого зростання є також на заході країни та півночі.

"Унаслідок такого перенавантаження середній час очікування бригади збільшується, у тому числі для нековідних пацієнтів у невідкладному стані. А пацієнти з ускладненим ковідом очікують бригади по кілька годин",- наголошує Ірина Микичак.

Критична ситуація з коронавірусом у лікарні швидкої допомоги Львова. Лікарі зняли відео

Уже завтра можуть бути всі підстави для переходу Львівщини в червону зону, - ЛОДА

Стан дитини, народженої від ковідної мами, оцінив керівник лікарні ОХМАТДИТ у Львові

Дві лікарні включили до переліку ковідних медзакладів області

Стрибок нових випадків COVID: Львівщина - п'ята

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів