НСЗУ обіцяє 300% доплати працівникам усіх закладів, які працюють з ковідними пацієнтами на Львівщині

17:24 19 листопада 2021 р.

Фото до новини

Сьогодні, 19 листопада, відбулась нарада керівництва області спільно з головними лікарями медичних установ Львівщини, на якій обговорили низку важливих питань, що стосуються ситуації з коронавірусом на території регіону.

Про це повідомила пресслужба ЛОДА, пише Dailylviv.com

По-перше, до кінця листопада необхідно вирішити питання з 300% доплатами до зарплат усім медикам, які безпосередньо працюють з ковідними пацієнтами. Кошти мають надійти від НСЗУ. Отож, керівники ковідних установ мають виконати цю умову та прозвітувати Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації.

По-друге, щоб забезпечити належний рівень вакцинації населення в області, важливо пропрацювати з сімейними лікарями та працівниками первинної медичної допомоги питання щеплень, особливо що стосуються другої дози.

Як зазначив директор департаменту охорони здоров’я Орест Чемерис, в області є достатня кількість вакцин, щоб забезпечити високий рівень вакцинації населення. Усі вони безпечні, а найголовніше, захищають від важкого перебігу захворювання на ковід.

«Питання захворюваності на COVID-19 та вакцинації населення у Львівській області на часі. Особливої підтримки та допомоги потребує медичний персонал, який невтомно працює й рятує життя пацієнтів кожного дня. Разом з органами влади, керівництвом громад на місцях, та медичних установ ми маємо підтримувати постійний зв’язок, щоб визначити, а головне, розв'язати ті нагальні питання, які зараз диктує пандемія», - зазначив заступник голови ЛОДА Іван Собко.

По-третє, спільно з керівниками ОТГ та депутатським корпусом на місцях потрібно розв'язувати питання закупівлі необхідного медичного обладнання для нормального функціонування ковідних відділень медичних установ. Першочергово це стосується закладів у тих громадах, де особливо відчутний брак професійного устаткування – Золочів, Жидачів, Пустомити. А також в обласній клінічній лікарні та перинатальному центрі.

У межах наради обговорили також деякі питання, що стосуються державної субвенції місцевим бюджетам на підтримку закладів охорони здоров’я відповідно до 47 Постанови Кабміну. Зокрема, щодо забезпечення кисневих станцій лікарень області.

На Львівщині запрацював цілодобовий колцентр, який надаватиме відповіді на запитання про вакцинацію від COVID-19

П'ятьма вакцинами на Львівщині щепили майже півтора мільйона мешканців

На Львівщині померло за добу 48 людей від коронавірусу: 4-й показник в Україні

Ситуація із захворюваністю на ковід на Львівщині стабілізується, - епідеміологиня

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів