Народжуваність на Львівщині зменшилася на 30%

17:10 24 листопада 2022 р.

Фото до новини

За останні 9 місяців на Львівщині народилося понад 11 тисяч діток.

Демографічні показники протягом останніх десяти років погіршуються, а народжуваність зменшилася на 30%. Про це повідомив головний позаштатний спеціаліст ДОЗ Львівської ОВА з акушерства та гінекології Михайло Степанчак, інформує пресслужба ЛОВА, пише Dailylviv.com.

«За 9 місяців цього року на Львівщині народилося 11,5 тисяч діток – це на тисячу дітей менше ніж за попередній рік. Така тенденція, на жаль, зберігається. Внутрішньо переміщені жінки народили 1700 дітей по області, з них 20 новонароджених є двійнятами», – зазначив Михайло Степанчак.

Директорка Львівського обласного клінічного перинатального центру Марія Малачинська поінформувала, що впродовж 9-ти місяців у закладі народилося понад 3,5 тисячі діток.

«Важливим є те, що ми працюємо 24/7 та надаємо допомогу кожній жінці, яка звертається у наш центр. Також за 9 місяців у стінах закладу народилося 115 двієнь та чотири трійні. Жінки з числа ВПО народили близько тисячі діток. Усі пацієнти, які звертаються до нас, отримують усю необхідну допомогу як медичну, так і психологічну. Психологічна підтримка є не менш важливою, адже багато жінок покинули домівки і вимушено проживають на Львівщині. Тому ми усім колективом робимо усе необхідне, щоб кожна з жінок отримала максимально комфортні та безпечні умови у стінах нашого закладу», – сказала Марія Малачинська.

У Львові бум народження двійнят

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів