Найвищу захворюваність на коронавірус фіксують у Золочівському, Стрийському та Львівському районах

15:14 14 грудня 2021 р.

Фото до новини

Ситуація із захворюваності на ковід у Львівській області в цілому покращилася, розповідають медики. За попередній тиждень інтенсивні показники захворюваності знизились на 11,7%.

Про це інформує пресслужба ЛОДА, пише Dailylviv.com.

Вище середньо обласних показників захворюваності фіксують у Золочівському, Стрийському та Львівському районах.

«Однак, ситуація є далекою від ідеальної. Так, за попередню добу в стаціонари закладів охорони здоров’я госпіталізували більш як 100 осіб. А загалом сьогодні в області на ковід хворіє 5166 людей, з них 32% - це ті люди, які знаходяться на лікуванні в стаціонарах», - розповіла заступниця директора Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ Зоряна Года.

В реанімації перебуває 169 людей, з них 67 - на апаратах ШВЛ.

«На превеликий жаль, за попередню добу в закладах охорони здоров’я померло 13 людей з діагнозом на ковід. Традиційно найважчим перебіг ковіду є у людей, які мають супутні патології. Такі як серцево-судинні, цукровий діабет, люди з онкологічною патологією та патологією імунної системи», - наголосила Зоряна Года.  

Медик нагадала про правила самоізоляції, для людей з підтвердженим ковідом та тих, хто з ними контактував.

«Самоізоляції підлягають ті пацієнти, які знаходяться на амбулаторному лікуванні, а також особи, які були в контакті з хворими на ковід. Відповідно до нових рекомендацій Постанови Кабінету Міністрів щодо самоізоляції, сімейні лікарі повинні рекомендувати своїм пацієнтам, а також контактним з ними особам, встановити додаток «Вдома». У випадку, якщо цей додаток не встановлюють, пацієнт відмовляється чи немає такої можливості, інформація від сімейного лікаря скеровується в Центр контролю та профілактики, а також в поліцію для контролю дотримання вимог самоізоляції»,- зазначила Зоряна Года.

Сьогодні Львівська область перебуває у «жовтій» епідеміологічній зоні, проте медики нагадують, що обмеження, які були у «червоній» збереглися.  

«За даними Центру громадського здоров’я у Львівській області, як у всій Україні, домінує Штам «Дельта» та «Дельта Плюс». Штам «Омікрон» в Україні поки що не виявлений. Дослідження з генотипування проводяться кожного дня», - розповіла заступниця директора Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ.

Відтак, основними рекомендаціями залишається вакцинація, дотримання маскового режиму, соціальної дистанції, місць масового скупчення людей.

Міністр підписав наказ про бустерну дозу вакцинації від коронавірусу

Нові випадки захворювання на коронавірус за добу і ситуація в стаціонарах Львівщини

У клінічній лікарні Львова підробленені COVID-сертифікати продавали за 2-4 тис грн

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів