На боротьбу з коронавірусом за вісім місяців витрачено вже 30 млрд грн

15:11 25 вересня 2021 р.

Фото до новини

У державному бюджеті на боротьбу з коронавірусом заплановано у поточному році 36 млрд грн, з яких за вісім місяців використано понад 30 млрд гривень.

Про це інформує пресслужба ЛОДА, пише Dailylviv.com.

Зокрема, на лікування хворих у межах програми медичних гарантій та на вакцинацію населення від COVID-19 спрямовано 17,5 млрд грн, закупівлю вакцини ‒ 10,5 млрд грн,  придбання товарів та послуг для запобігання поширенню COVID-19 (крім вакцин) – 2,5 млрд грн,  забезпечення лікарень киснем – 0,5 млрд грн,  заходи з боротьби з COVID-19 у закладах освіти ‒ 18,3 млн грн гривень.

У місцевих бюджетах області такі видатки сягають 270 млн гривень. Лише в обласному бюджеті для закладів охорони здоров’я, що надають медичну допомогу хворим на COVID-19, передбачено  58,1 млн грн, з яких на придбання медичного обладнання скерували 22,4 млн гривень.  Використано за вісім місяців – 32,7 млн гривень.  

«Все ж сподіваємось, що населення області свідомо оцінить ризики, повʼязані з наслідками захворювання на коронавірус і пройде повний курс вакцинації, який допоможе уникнути стаціонарного лікування та ускладнень», ‒ зазначив заступник голови облдержадміністрації Іван Собко.

На Львівщині зросла захворюваність на Covid-19. Госпіталізували 174 особи

У стаціонарах Львівщині зростає кількість пацієнтів з коронавірусом, - експертка з пульмонології

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів