У стаціонарах Львівщині зростає кількість пацієнтів з коронавірусом, - експертка з пульмонології

15:07 25 вересня 2021 р.

Фото до новини

Зростає поступлення пацієнтів з коронавірусом у стаціонари. В основному – це невакциновані люди, які мають запущену супутню патологію: неконтрольований цукровий діабет, серцево-судинні захворювання, а також проблеми з щитовидною залозою, онкологічні захворювання чи наявність вже перенесених.

Про це вчора на брифінгу щодо епідситуації в області розповіла експертка з пульмонології департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації Надія Рудницька, пише Dailylviv.com.

«Поступають в окремих випадках і вакциновані пацієнти. Але перебіг захворювання у них легкий, скорочується термін їх лікування у стаціонарі. Вони без ускладнень виписуються з лікарень – це дуже суттєво. Серед хворих–невакцинованих є висока смертність.

Щодо клініки захворювання, то починається хвороба з підвищеної температури, головного болю та болю у м’язах, з кишково-шлункових розладів у вигляді нудоти, рвоти чи діареї. Інколи присутні респіраторні синдроми або біль в горлі», - повідомила Надія Рудницька.

Вона також наголосила, що якщо раніше ускладнення від коронавірусу з’являлися на 14-ий день, то зараз ускладнення у вигляді пневмоній та дихальної недостатності з’являються вже на 4-5-ий день. Пацієнти поступають у стаціонар для респіраторної підтримки киснем і лікування пневмонії.

Експертка зазначила, що існують відповідні протоколи лікування ковіду. Тому самолікування, застосування гормональних препаратів з першого дня хвороби можуть ускладнити стан хворого.

«Велике значення має носіння масок. Від кількості вірусу, який потрапляє в організм, залежить і перебіг захворювання. Єдиним методом профілактики є вакцинація», - зазначила пульмонологиня.

Нагадаємо, станом на сьогодні у стаціонарах області перебуває 1466 хворих на ковід, з них вакциновані – 34 особи.

На Львівщині розширюють центри вакцинації: щепитимуть навіть в Епіцентрі. Де ще

Львів відкриває центри щеплення у вишах і молодіжних центрах

Центри вакцинації населення на Львівщині працюватимуть щодня: адреси і графік роботи

У Львові відкривають додаткові центри вакцинації: щепитимуть вакцинами Moderna і Coronavac

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів