Масове отруєння в містечку для ВПО у Львові: кількість хворих збільшилася, серед них 21 дитина

21:59 5 березня 2023 р.

Фото до новини

Всього захворіло 32 особи, з них - 21 дитина віком до 17 років. У модульному містечку Львова - спалах інфекції: госпіталізовано 13 осіб

Про це інформує пресслужба ЛОВА, пише Dailylviv.com.

До Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні госпіталізували 11 осіб, з них 9 дітей  до 17 років, з первинним діагнозом «Гостра кишкова інфекція» з числа внутрішньо переміщених осіб, які тимчасово проживають у модульному містечку м. Львова.

Про це повідомила гендиректорка Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ Наталія Іванченко.

«Пацієнти поступили зі скаргами на нудоту, блювоту, підвищення температури тіла, частий рідкий стілець у стані середньої важкості. При активному огляді медичними працівниками проживаючих у містечку та при зборі епіданамнезу виявлено ще  21 хворого з легким перебігом, з них 12 дітей до 17 років. Хворі ізольовані та залишаються на амбулаторному лікуванні під спостереженням лікарів 4-ї міської поліклініки міста Львова. Всього захворіло 32 особи, з них 21 дитина до 17 років», - розповіла епідеміологиня.

За її словами, зараз здійснюють комплекс лікувально-діагностичних та протиепідемічних заходів: проведено дезінфекцію приміщень у  містечку, триває епідрозслідування.

«З метою з'ясування причин та вжиття належних заходів реагування у вогнищі працюють лікарі та медичні сестри 4-ї міської поліклініки міста Львова, працівники Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ, Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області. У лікарні хворим надається повний комплекс лікувально-діагностичних послуг», - додала Наталія Іванченко.

Згідно з інформацією директора Львівської обласної інфекційної лікарні Сергія Федоренка, усі хворі на момент надходження у стані середньої важкості.

Нагадаємо, сьогодні пресслужба ЛМР повідомила про спалах інфекції у модульному містечку Львова і госпіталізацію 13 осіб.

147 людей підхопили у Львові ентеровірусну інфекцію

У Дрогобичі і Стебнику - ріст кишкових інфекцій: підозра - на воду

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів