Львівська обласна клінічна лікарня має найбільше коштів від НСЗУ

18:51 6 травня 2020 р.

Фото до новини

Львівська область – на третьому місці серед регіонів України, на рахунки яких надійшло найбільше авансових виплат від НСЗУ у квітні. У Львівській області 100 спеціалізованих та 1 заклад «ектренки» отримали 301 млн грн.

У Львівській області найбільші суми нарахувань за контрактом з Національною службою здоров'я України з комунальних закладів отримали Львівська обласна клінічна лікарня – 23,7 млн грн, Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги м. Львова – 17,4 млн грн та Львівський онкологічний регіональний лікувально-діагностичний центр – 11,1 млн грн. Львівська обласна клінічна лікарня увійшла в ТОП-5 спеціалізованих лікарень України за розміром виплат від НСЗУ у квітні.

Львівська область – на третьому місці серед регіонів України, на рахунки яких надійшло найбільше авансових виплат від НСЗУ у квітні. У Львівській області 100 спеціалізованих та 1 заклад «ектренки» отримали 301 млн грн. Багато з них за контрактом з НСЗУ отримують фінансування більше, ніж за медичною субвенцією в 2019 році. Наприклад, бюджет Львівської 1-ї міської клінічної лікарні імені князя Лева у межах Програми медгарантій складає 121,8 млн грн. Це – на 78 млн грн більше субвенції минулого року. Заклад надаватиме пріоритетні послуги з ранньої діагностики онкозахворювань, послуги з реабілітації, мобільної паліативної допомоги. А також амбулаторну, стаціонарну, в тому числі з хірургічними операціями, допомогу. Всього Львівська перша міська клінічна лікарня ім. князя Лева законтрактована на 12 пакетів медичних послуг. 

Нагадаємо, з 1 квітня пацієнт вільно обирає лікарню та лікаря не лише на первинці, а і для спеціалізованої допомоги. На вибір пацієнта не впливає ані реєстрація, ані форма власності закладу. Головна умова вибору - контракт лікарні з НСЗУ. Умовою фінансування є надання закладами електронної звітності. Кожна надана послуга, кожна консультація фіксується в електронній системі охорони здоров’я (ЕСОЗ). Достовірні дані - основа для прийняття рішень, в тому числі й фінансових. З 1 квітня в ЕСОЗ лікарі виписали пацієнтам понад 100 тис. електронних направлень. З них близько 82% - направлення на консультацію спеціаліста, 10% - на візуальні дослідження, 3% - на лабораторні процедури. Решта 5% - це інші види направлень. Також в ЕСОЗ вже зроблено понад 2 млн електронних медичних записів.

Всього по Україні НСЗУ виплатила понад 4,4 млрд грн 1619-ти закладам. З них 466 млн отримали 25 центрів екстреної медичної допомоги.

1594 спеціалізованих закладів отримали за квітень близько 4 млрд грн за договором з НСЗУ. З яких понад 17,7 млн грн було перераховано приватним закладам та лікарям-ФОП. 

Сьогодні відбулась онлайн-пресконференція керівництва Національної служби здоров'я України (НСЗУ), під час якої було презентовано результати перших виплат лікарням за Програмою медичних гарантій та реагування на COVID-19 у рамках реформи.

Нагадаємо, уряд нарешті вділив гроші на зарплату працівників лабораторних центрів МОЗ України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів