Львівщина отримала від шведських благодійників мобільний Центр крові

21:19 22 квітня 2023 р.

Фото до новини

Його передала шведська благодійна фундація «Blåljus i samverkan» за сприяння Благодійного фонду «Із янголом на плечі».

Про це інформує пресслужба ЛОВА, пише Dailylviv.com.

Сьогодні, 22 квітня, Львівщині передали автобус «Центр крові». Як розповіли представники шведської благодійної фундації «Blåljus i samverkan» це –  мобільна лабораторія, яка дозволяє медикам бути ближчими до людей, які мають намір здати кров, а також тих, хто її потребує.

Автобус Україні передав Центр крові у Стокгольмі. Всередині є медичні ліжка, необхідне для забору крові та проведення лабораторних аналізів  технічне обладнання. Водночас тут бути донорами можуть 4 осіб.

«Популяризація донорства як ніколи важлива. Завдяки цьому автобусу буде можливість виїжджати ближче до людей і таким чином заохочувати їх здавати кров, адже це вкрай необхідно, особливо в сучасних реаліях. Це точно більше, аніж автобус, це – культура донорства, відповідальності. Ми щиро дякуємо за підтримку», – зазначив керівник департаменту охорони здоров’я Львівської ОВА Орест Чемерис.  

Фундацію «Blåljus i samverkan» створили пожежник, рятувальник і парамедик, щоб допомагати людям, які працюють в цих напрямах. З початку повномасштабного вторгнення свої ресурси фундація вирішила спрямувати для допомоги Україні.

Представники Фундації звертаються у різні служби з пропозицією допомогти Україні необхідним, також залучають донати від усіх охочих.

Від березня 2022 року привезли в Україну і передали понад 20 транспортних засобів,  здебільшого – «швидкі».  Після повернення в планах передати ще 5-6 авто.

«Ми вважаємо, що Україна є нашим сусідом і коли Путін напав на неї, ми не мали іншого вибору ніж робити те, що робимо», – зазначив голова Фонду  Пер Йохансон.

Загинув донор, який завжди допомагав онкохворим дітям, - директор БФ

161 донор зголосився допомогти у Львові онкохворим

68 військових здали у Львові кров для своїх побратимів

У Львові відновлюють забір крові всіх груп

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів