Мобільна наукова лабораторія завітає в чотири школи Львова

10:40 1 лютого 2019 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

У Львівській міськраді опублікували графік пересування мобільної наукової лабораторії.

У прес-службі Львівської міськради повідомили в п’ятницю, 1 лютого: «З початком другого семестру навчального року мобільна наукова лабораторія почала активно мандрувати школами Львова.  Йдеться про мобільну наукову лабораторію, яку у 2018 році було придбано за кошти міста».

«Лабораторія складається з 10 експонатів, кожен з яких розкриває цікаве фізичне явище: «Діапазон слуху», «Брахістохрона» «Архітектурні арки», «Слухаючи кістьми», «Магдебурський експеримент», «Вентилятор Бернуллі», «Внутрішні напруги – конструкції під тиском», «Перевернутий зір», «Дірка у воді», «Людина-пазл». Загальна вартість лабораторії – два мільйони гривень. Кожен експонат обладнаний інформаційним стендом, який можна легко транспортувати та розкладати, а також на якому міститься інструкція з користування експонатом», – розповіли також у міськраді.

«Вчителі, які проводитимуть інтерактивні заняття у навчальних закладах, пройшли навчання та дізналися як користуватися експонатами мобільної наукової лабораторії. Школярі, які вже спробували досліджувати механізм дії кожного експонату, наповнені позитивними емоціями та незабутніми враженнями», – поінформували також у міськраді.

Начальник управління освіти ЛМР Зоряна Довганик зазначила: «Є багато явищ, які діти бачать в повсякденному житті, і не розуміють, чому так відбувається. У цій науковій мобільній лабораторії це можна пояснити науково. Тому, така навчальна лабораторія буде мандрувати школами, щоб кожна дитина мала можливість побачити, спробувати, попрацювати на такому приладі та отримати розуміння явищ, які вона бачить у житті.

«Упродовж лютого мобільна наукова лабораторія подорожуватиме чотирма школами нашого міста. Вона завітає до шкіл №7 (з 4 до 8 лютого), №78 (з 11 до 15 лютого), №96 (з 18 до 22 лютого) та до ліцею імені Василя Симоненка (з 25 лютого до 1 березня)», – повідомила також Зоряна Довганик

У Львівській міськраді опублікували графік пересування мобільної наукової лабораторії.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів