"Китайська перемога" над COVID-19 може виявитися передчасною

14:38 26 березня 2020 р.

Фото до новини

В Ухані, як і раніше, щодня з'являється кілька випадків захворювання, що протікають безсимптомно.

Уряд Китаю плекає надію на те, що незабаром країна позбудеться від коронавірусу COVID-19. Однак деякі обставини викликають сумніви в правдоподібності статистики, - пише німецьке видання Frankfurter Rundschau.

"У понеділок прем'єр-міністр Китаю Лі Кецян попередив членів своєї партії: вони не повинні приховувати випадки зараження тільки для того, щоб зберігати нульову статистику. Однак саме це, можливо, відбувається зараз", - зазначає автор статті Фабіан Кречмер.

"Упродовж кількох днів Національна комісія охорони здоров'я не повідомляла про нові випадки зараження, говорилося лише про кількох "завезених з-за кордону випадків", проте ці люди відразу ж після в'їзду в країну були відправлені на 14-денний карантин. Склалося враження, що невдовзі Китай може позбутися вірусу".

"У неділю порівняно критичний китайський журнал Caixin повідомив, що в Ухані, як і раніше, щодня з'являється кілька випадків захворювання, що протікають безсимптомно - тобто результат аналізу на Covid-19 у людей позитивний, але симптоми у них не виявляються. Такі випадки нібито не враховуються статистикою. До того ж, як стверджує Caixin, одним з пацієнтів у вівторок став лікар, який заразився саме від хворого, який не мав симптомів", - передає видання.

"У більшості країн в статистику включають всіх людей з позитивним результатом аналізу. У країнах з недостатнім обсягом тестування найчастіше враховуються тільки важкі випадки. Яку роль відіграють заражені без симптомів у поширенні вірусу, не вивчено. У Китаї видання South China Morning Post повідомляло, що близько третини всіх людей з позитивним результатом аналізу не мають симптомів або вони проявляються у них із затримкою".

"На прес-конференції у вівторок співробітники центру з боротьби з епідемією намагалися заспокоїти громадськість: "Люди, які хворіють безсимптомно, не поширять інфекцію по Китаю ". Всіх їх нібито виявили і відправили на карантин. Однак експерти сумніваються, що були виявлені всі випадки", - йдеться в статті.

"З початку березня, коли вірус був узятий в Китаї під контроль і замість нього почав поширюватися в інших країнах, позиція Китаю стала набагато більш агресивною", - вважає Юн Сон з вашингтонського аналітичного центру Stimson Center. На думку експерта, уряд в Пекіні цілеспрямовано намагається довести перевагу власної системи за рахунок невдач в інших регіонах світу", - передає Frankfurter Rundschau.

Про ситуацію з COVID-19 в ІталіїІспанії  і Великобританії читайте на "Щоденному Львові" у нинішніх публікаціях-оглядах зарубіжної преси. 

Офіційне число тих, хто цієї зими помер в Росії від запалення легенів, збільшилася на 3%, в Москві - на 37%. Але смертей від COVID-19 там не фіксують. 

За даними Центру громадського здоров’я, станом на 10:00 26 березня в Україні 156 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 5 летальних, 1 пацієнт одужав та вже виписаний з лікарні. За добу було зафіксовано 43 нові випадки.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів