У Великобританії передбачають груповий імунітет проти Covid-19

13:55 26 березня 2020 р.

Фото до новини

У переважної більшості людей, заражених COVID-19, розвиваються дуже легкі симптоми або їх немає взагалі, стверджують дослідники з Оксфордського університету.

"Новим коронавірусом у Великобританії, можливо, вже заразилося набагато більше людей, ніж раніше припускали вчені - можливо, навіть половина населення, згідно з моделювання, проведеним дослідниками з Оксфордського університету", - повідомляє Financial Times.

Якщо результати цього дослідження підтвердяться, то це буде означати, що (...) у переважної більшості людей розвиваються дуже легкі симптоми або їх немає взагалі. "Нам необхідно негайно почати широкомасштабні серологічні дослідження - тестування на антитіла - щоб оцінити, на якій стадії епідемії ми зараз опинилися", - заявила Сунетра Гупта, професор теоретичної епідеміології, яка очолювала дослідження.

"Моделювання повертає увагу до "групового імунітету", ідеї про те, що вірус перестане поширюватися, коли достатня кількість людей стане стійким до нього, тому що вони вже заражені. 

Британський уряд відмовився від своєї неофіційної стратегії групового імунітету - допускає контрольоване поширення інфекції - після того, як його наукові радники заявили, що в результаті Національна служба охорони здоров'я буде наповнена критично хворими пацієнтами ", - нагадує Financial Times.

Професор Гупта стверджує, що результати дослідження вселяють їй впевненість в тому, що у людства виробиться груповий імунітет проти Covid-19 ", - пише Financial Times.

Невідомо лише, коли це трапиться і скільки людей до того часу стануть жертвами нового коргнавірусу.

Україна ще зможе локалізувати коронавірус жорсткими заходами, інакше кількість жертв буде катастофічною.

За даними Центру громадського здоров’я, станом на 10:00 26 березня в Україні 156 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 5 летальних, 1 пацієнт одужав та вже виписаний з лікарні. За добу було зафіксовано 43 нові випадки.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів