В Іспанії від COVID-19 помирають пацієнти, яким більше 70 років

14:12 26 березня 2020 р.

Фото до новини

У цій країні заражено майже 50 тисяч громадян. З них майже 14% - медперсонал.

"У середу  (25/03 - ЩЛ) Іспанія стала другою після Італії країною, яка, принаймні згідно з офіційною статистикою, обігнала Китай за кількістю померлих від коронавірусу COVID-19. У середу міністерство охорони здоров'я повідомило, що їхня кількість збільшилася до 3 434 осіб. (...) У всій країні зареєстровано 47 600 випадків зараження", - передає німецьке видання Süddeutsche Zeitung.

Майже 14% заражених припадає на медичний персонал. (...) Повідомляється, що два лікарі померли від вірусу", - йдеться в статті.

"У статистиці померлих з великим відривом переважає вікова група старших за 70 років. Санітари повідомляють, що пацієнти, старші 75 років, навіть не надходять до відділень інтенсивної терапії, лікарям доводиться вибирати тих, у кого більше шансів вижити. Небезпечними як і раніше є погано оснащені будинку для літніх людей. Стало відомо про дкілька випадків, коли здатні пересуватися самостійно, старі люди самовільно покидали притулки, щоб потрапити до родичів. Однак експерти попереджають, що в останні дні в лікарні надходить все більше хворих, молодших 40 років", - передає Süddeutsche Zeitung.

За даними Центру громадського здоров’я, станом на 10:00 26 березня в Україні 156 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 5 летальних, 1 пацієнт одужав та вже виписаний з лікарні. За добу було зафіксовано 43 нові випадки.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів