В Італії пансіонати для літніх людей стали інфекційними бомбами

14:26 26 березня 2020 р.

Фото до новини

Більшість будинків для літніх людей приховують інформацію про високу смертність там від коронавірусу COVID-19.

"(...) У найбільш постраждалих провінціях Італії відбувається масовий мор, який упродовж трьох тижнів вразив будинки людей похилого віку, що перетворилися у вогнища інфекції. Про це не повідомляють навіть родичам, їм заборонили відвідувати людей похилого віку з 9 березня, а коли родичі телефонують, то наштовхуються на завалений роботою персонал. Кілька прикладів: в пансіонаті Don Moride Stagno Lombardo, в Кремоні: 70 мешканців, 21 смерть; у Лоді, у резиденції Santa Chiara: 270 місць, 43 смерті; у пансіонаті Opera Pia: 142 місця, 30 смертей; в Mombretto в місті Медилья між Міланом і Лоді: ​​150 місць, 52 смерті і т.д. ", - пише кореспондент французької газети Le Figaro в Римі Валері Сегонд.

"Але на даний момент немає ніякого національного чи навіть регіонального підрахунку цих смертей, - йдеться в статті. "Це складно піддається виміру, тому що більшість будинків літніх людей приховують інформацію, яка навряд чи зробить їм рекламу", - пояснює Валеріо Занолла, голова профспілки пенсіонерів Ломбардії, який намагається оцінити ситуацію у всьому регіоні.

Фактично виникло справжнє порочне коло, що перетворює ці установи в інфекційні бомби.

"Оскільки через смертей звільняється багато місць, туди поміщають пацієнтів з COVID-19, яких більше не в змозі прийняти перевантажені лікарні", - продовжує Мануела Ванолі.

За даними Центру громадського здоров’я, станом на 10:00 26 березня в Україні 156 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 5 летальних, 1 пацієнт одужав та вже виписаний з лікарні. За добу було зафіксовано 43 нові випадки.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів