Коли й кому потрібна ревакцинація від коронавірусу: дослідження про 5 вакцин

11:15 1 серпня 2021 р.

Фото до новини

Третя доза, яку вже радять вакцинатори, може бути не останньою. Не виключено, що щеплення від коронавірусу людям доведеться робити як мінімум щорічно.

Згідно з останніми дослідженнями, повідомляє Слово і діло, результат яких озвучив генеральний директор Pfizer Альберт Бурла, первісна ефективність вакцини Pfizer/BioNTech становить 96,2%. Приблизно через 4-6 місяців після введення другої дози ефективність знижується приблизно до 84%.

Таким чином, упродовж 18 місяців після вакцинації ефективність препарату становитиме менш як 50%, і тоді знадобиться ревакцинація.

Національний інститут алергії та інфекційних захворювань, який брав участь у розробленні вакцини Moderna, заявив, що максимальна ефективність препарату - 94% - зберігається щонайменше три місяці.

Між 21-41 і 70 днем після введення другої дози вакцини АstraZeneca рівень антитіл до коронавірусу знижується приблизно в п'ять разів, стверджується в дослідженні Інституту інформатики охорони здоров'я при Університетському коледжі Лондона. Таким чином, максимальна ефективність вакцини зберігається впродовж двох-трьох місяців.

Рівень антитіл після вакцинації китайською CoronaVac знижується нижче ключового порога приблизно через шість місяців після введення другої дози. Але як зазначають учені, підсилювальну дію може дати третя доза препарату.

Дослідники медичного центру Beth Israel Deaconess в США стверджують, що вакцина Johnson & Johnson дає стійку імунну впродовж восьми місяців. Крім того, препарат ефективний проти Дельта-штаму коронавірусу.

Оновлений графік роботи центрів вакцинації населення у Львові з 2 до 8 серпня

Ще трохи і Львівщина досягне 5-відсоткового рівня вакцинації населення двома дозами

Уряд дозволив працювати лише тим навчальним закладам, у яких є 80% вакцинованого персоналу

Кортикостероїди і дексометазони у лікуванні ковіду ослаблюють імунну систему до інших вірусів,- лікар у Львові

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів