Польща організує на кордоні щеплення українців проти COVID-19

09:17 19 травня 2021 р.

Фото до новини

Організатори вакцинації на прикордонних переходах з Україною в Підкарпатті використають однодозову вакцину Johnson & Johnson.

Для українців, які приїжджають до Польщі для роботи, готуються щеплення на прикордонних пунктах перетину з Україною, повідомила Віртуальна Польща, пише Dailylviv. Організатори вакцинації в Підкарпатті з цього приводу забезпечили однодозову вакцину Johnson & Johnson.

- Це буде як фільтр, що захищає Польщу від занесення коронавірусу ззовні. Ми вже щодня фіксуємо кількох заражених людей на наших діагностичних пунктах біля кордону з Україною. Люди, які приїжджають на роботу до Польщі, також повинні бути щеплені, що посилить наш захист - каже Станіслав Мазур, президент CM Medyk у Жешуві, один з організаторів кампанії щеплень у Підкарпатті.

Він додає, що українцям, які приїжджають до Польщі, запропонують вакцину "Джонсон і Джонсон". Застосування однодозового препарату дозволить уникнути можливих ускладнень при організації введення другої дози.

- Ми отримали багато сигналів від роботодавців про те, що вони хочуть таких щеплень. Компанії, які наймають іноземців на будівництві, на сезонні роботи, бояться спалаху коронавірусу, що згодом блокує роботу. Ми чекаємо замовлених доз і відразу після цього розпочнемо щеплення, - пояснює доктор Мазур.

З перших звітів, отриманих польськими лікарями, які працюють на прикордонних пунктах пропуску, українці, які приїжджають до Польщі, хочуть зробити щеплення. В Україні у них мало шансів отримати щеплення. В Україні було проведено менше одного мільйона щеплень для 37 мільйонів жителів.

Міністерство охорони здоров’я повідомляє, що вакцинуватись у Польщі може кожен іноземець: студенти, науковці, люди, які мають дозвіл на роботу, а також подружжя і діти іноземців.

- Ніхто не потребує дозволу на постійне проживання для щеплення. Щеплення в Польщі доступні кожному: застрахованій і незастрахованій особі, громадянину Польщі та іноземцю, - сказав Войцех Андрусевич, речник Міністерства охорони здоров’я в інтерв’ю TVN.

Більше 30 000 доз вакцин Coronavac та Pfizer очікують на Львівщині

В Україні забагато хворих на COVID-19 помирають щодоби

У Польщі скасували масковий режим на свіжому повітрі

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів