Капітан медичної бригади зі Львова Іван Мелець нагороджений медаллю за мужність та самовідданість

11:06 25 серпня 2023 р.

Фото до новини

До повномасштабного вторгнення капітан медичної бригади одного з бойових підрозділів Збройних Сил України Іван Мелець працював лікарем-анестезіологом у лікарні святого Пантелеймона Першого медичного об’єднання Львова.

Зараз він служить в одній з гарячих точок на передовій.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

Ще у 2009 році Іван Мелець обрав шлях військового медика. Та тоді він ще не знав, що Україна – на порозі великої війни, у якій йому доведеться поєднати дві свої найбільші пристрасті – медицину та служіння Батьківщині. П’ять років Іван служив та набирався досвіду від військових медиків у шпиталях на Донеччині та Луганщині. Після завершення контракту встиг попрацювати у цивільних лікарнях Києва та Львова два роки. А з початком повномасштабної війни добровольцем пішов на фронт – уже капітаном медичної бригади.

«Ця війна – зовсім інше, ніж усе те, що я бачив раніше. Зараз моя бригада працює зовсім близько до лінії зіткнення, і просто де доведеться – у підвалах, закинутих хатах, бліндажах», - пояснює лікар.

У 90% його пацієнтів – мінно-вибухові, осколкові поранення. Польовий шпиталь, де служить лікар, дуже потужний: тут працюють хірурги, фельдшери, молодший медичний персонал, в мініреанімації є апарати ШВЛ з моніторами тощо. Щоб отримати для порятунку людей усе, що потрібно, команда доклала багато зусиль.

Лікар служить в одній з гарячих точок на Харківському напрямку. Він нагороджений відзнакою Командувача об’єднаних сил за героїчні вчинки у боротьбі з російськими окупантами, знаком пошани Міноборони та президентською медаллю за мужність та самовідданість під час порятунку життів. Сили та наснаги Іван Мелець черпає від рідних – вдома на нього чекає кохана дружина та трирічна донечка.

П'ять військових медиків Львівщини отримали державні нагороди. Прізвища

Загинув військовий медик, син професора Академії сухопутних військ, Тарас Харук (останні відео)

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів