Козицький не повідомив, скільки апаратів ШВЛ придбають на 41 млн грн

12:10 13 травня 2020 р.

Фото до новини

Для лікарень Львівської області сьогодні, 13 травня, передадуть нові апарати штучної вентиляції легенів. Про це повідомив голова Львівської обласної державної адміністрації Максим Козицький.

Про це інформує пресслужба ЛОДА.

“У межах реалізації обласної «Комплексної програми підтримки галузі охорони здоров'я Львівської області на 2017-2020 роки" 41,6 млн грн (з 246 млн грн) на початку квітня цього року скеровано в КНП "Львівський регіональний фтизіопульмонологічний центр" для придбання апаратів штучної вентиляції легень (ШВЛ). Приємно, що частину з них передадуть сьогодні медустанові для лікування хворих на COVID-19”, - розповів Максим Козицький.

Окрім того, голова додав: “До кінця травня ми очікуємо на 100 % поставки ШВЛ апаратів та іншого спецобладнання для допомоги у лікуванні пацієнтів з COVID-19. Львівщина готова дати відсіч коронавірусу. Дякую медикам за самовіддану працю”.

Генеральний директор Львівського регіонального фтизіопульмонологічного клінічного лікувально-діагностичного центру Любомир Рак наголосив на тому, що апаратів штучної вентиляції легень високо класу є вкрай мало, відтак, така допомога є надзвичайно важливою.

“Зараз ми маємо більше десятка апаратів штучної вентиляції легень, але, на жаль,тільки один високого класу та чотири середнього. Також є 140 кисневих точок. Киснева система в нас і до коронавірусу була в хорошому стані, адже наш Центр працює із легеневими патологіями. Наша установа одна з кращих на теренах Західної України у своєму напрямі, а за результатами контрактування ми також отримали пакет на фінансування хірургії”, - акцентував Любомир Рак.

Зазначимо, що виробником усіх апаратів є компанія Hamilton Medical.

“Такі апарати штучної вентиляції легень дозволяють проводити вентиляцію легень відповідно до індивідуальних потреб пацієнта, мають широкі функціональні можливості. Їх можна застосовувати для дорослих, дітей та немовлят”, - повідомила регіональний менеджер компанії “Ксенко” (офіційний представник компанії Hamilton Medical) Іванна Козловська.

За її словами, сьогодні передадуть 6 апаратів ШВЛ: Центру легеневого здоров’я - 3, Львівській обласній інфекційній лікарні - 1, Львівській обласній клінічній лікарні - 1, а також ще 1 для Стрийської центральної районної лікарні (придбаний за спонсорські кошти). Це перший етап, упродовж травня очікується ще одна поставка апаратів ШВЛ для лікарень Львівщини.

Нагадаємо, виплати 300% медикам будуть за іншим механізмом,- міністр.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів