Дельта-штам підозрюють ще у 30 осіб на Львівщині

15:54 7 вересня 2021 р.

Фото до новини

Наявність коронавірусу, викликаного саме штамом «Дельта», підозрюють ще у 30 осіб на Львівщині. У тому числі у 2-х дітей.

Про це повідомила Наталія Іванченко, керівниця Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ, експертка департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА з епідеміології та вакцинопрофілактики, пише Dailylviv.com

«Зразки тестів цих 30 осіб відправили на дослідження до Центру громадського здоров’я МОЗ України Києві. Нагадаємо, що наявність Дельта-штаму на Львівщині раніше підтвердили у 24-х осіб, один з яких, 36-річний чоловік, помер, бо запізно звернувся за медичною допомогою. Пацієнт не був вакцинований», - зазначила Наталія Іванченко.

Вона також розповіла, що за останні три тижні заповненість ліжкомісць в закладах охорони здоров’я  зросла від 4 % до 15%.

«Жоден з померлих не був вакцинований. Жоден пацієнт з тих, які  перебувають у реанімаційних відділеннях, не є вакцинованим. Тому вкотре наголошую, що всі вакцини захищають від летальних наслідків захворювання і від важкого перебігу.

Щодо популярних міфів про щеплення: після вакцинації жодним чином не порушується звичний спосіб життя, вакцинація не впливає на  хромосомний набір людини і нікому не вводять чіп під час вакцинації. Щеплення не впливає на репродуктивну функцію і вакцинація не призводить до тромбоутворення», - наголосила епідеміологиня.

Вона також додала, що при найменших ознаках ГРВІ, необхідно звернутися до сімейного лікаря і здати ПЛР-тест: це важливо, адже контактні особи повинні залишатися вдома і також обстежитися.

Зазначимо, загалом від початку пандемії на коронавірус на Львівщині перехворіли 140 715 осіб, з яких 5% складають діти.

До слова, цього тижня на Львівщині працюватимуть 23 центри вакцинації населення, 13 з яких – у Львівській міській територіальній громаді. Отримати щеплення можна попередньо записавшись через портал «Helsi». Окрім того, щеплення можна отримати у 184-х пунктах щеплення, звернувшись до сімейного лікаря.

На Львівщині у трьох людей виявили Дельта-штам: звідки приїхали

Нова клініка захворювання та швидке прогресування: пульмонологиня у Львові розповіла про наступ Дельта-штаму

У сусідній області - 10 випадків захворювання на штам Дельта. Звідки люди і якого віку

Перша смерть від Дельта-штаму у Львові: історія хвороби

На Львівщині вже підтверджено 7 хворих з Дельта-штамом. Є значно більше, - епідеміологиня

 

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів