Завтра у Львові півтори години можна буде слухати платівки відомого в Україні та світі колекціонера вінілів

00:26 1 квітня 2022 р.

Фото до новини


Фото: Радіо Свобода

1 квітня з 17:00 в LV Cafe у центрі Львова півтори години можна буде слухати платівки відомого в Україні та світі колекціонера вінілів Сергія Косенка.

Мета проекту - збір коштів для ЗСУ, повідомили організатори Український мистецький фронт, пише Dailylviv.com.
 
Колекція Сергія сьогодні є найбільшою в Україні: це 10 000 унікальних вінілових платівок.

«Історія моя проста - змалечку крутив ще радянські платівки на татовій радіолі ВЕФ - доволі якісній на ті часи. Потім студентом в медичому почав купувати платівки в іноземних студентів стихійно, а потім замовляв для себе та друзів сотнями, як вони їхали на канікули в Лондон, Берлін Західний, Париж, Рим.

Паралельно придбав собі також через них добру апаратуру. Під час окупації музичногоринку CD я не перейшов на ці носії музики і недаремно (мені відразу не сподобалося звучання CD), бо пізніше цифровий звук подихає і відроджується аналогове звучання.

В той час я купив найбільше до своєї колекції, бо мені йшли морем величезні пачки платівок зі Штатів та Канади. Також викупив багато колекцій в Україні. Максимальна кількість сягала до 15 тисяч екземплярів, третину я продав і зараз маю біля 10 тисяч. Не знаю, чи хтось на ближніх теренах має більше. Можливо, але включно з радянськими платівками, які не мають особливої цінності», - розповів свою історію Сергій Косенко.

Він додав, що наразі не вирішив, якою буде програма у LV cafe.

«Як завжди - візьму собі платівок із запасом, але музика буде не надто весела, скоріше сувора та сильна (більше року, ніж джазу)», - сказав колекціонер.

У Лондоні перервали концерт, щоб показати відео львівського піаніста, який грає під звук повітряної тривоги

Луганські музиканти дадуть перший концерт у Львівському органному залі: година бароко

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів