За час війни Фонд Козицького провів 35 виставок сучасного українського мистецтва у 14 країнах світу

15:23 7 квітня 2024 р.

Фото до новини

У центрі Парижа відкрили виставку сучасного українського мистецтва.

Про це повідомила Львівська обласна військова адміністрація, пише DailyLviv.com. У центрі Парижа, у колишньому будинку Ален Делона та Ромі Шнайдер, де зараз розташований Centre culturel de l'ambassade d'Ukraine, відкрили виставку сучасного українського мистецтва – «FENÊTRE» («ВІКНО»).

Її організували в межах мистецького проєкту «Ми і світ», Благодійний Фонд Козицького.

«Цього разу представили 56 творів від 24 авторів. Йдеться про малярство, графіку та пластику.

У відкритті взяли участь директорка культурно-інформаційного центру при Посольстві України у Франції Вікторія Гуленко та співкураторки проєкту – Устина Юзефів і Катерина Кемпа. Окрема вдячність головній кураторці – Христині Береговській», – зазначив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

У перший день експозицію відвідали понад 150 поціновувачів мистецтва, дипломати, галеристи, артдилери, журналісти й художники.

«Виставка «ВІКНО» триватиме до 23 квітня. Українці у Парижі, знайдіть час та можливість відвідати. Розкажіть про неї своїм французьким друзям. Це – частина культурної дипломатії. Усі кошти, які вдасться зібрати в межах виставки, підуть на арттерапевтичний центр у Львівський Будинок Офіцерів», – додав очільник Львівщини.

Від початку повномасштабної війни Фонд Козицького провів 35 виставок сучасного українського мистецтва у 14 країнах. 

За даними YouСontrol, Благодійна організація "Благодійний фонд Козицького" була зареєстрована 31 березня 2022 року. Її засновником і стовідсотковим бенефіціаром є Зіновій Козицький, батько начальника Львівської обласної військової адміністрації Максима Козицького. Зіновій Козицький є засновником і основним бенефіціаром групи компаній «Західнадрасервіс».

У березні цього року Козицькі поообіцяли налагодити в Україні виробництво плат для FPV-дронів.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів