«У пошуках Різдва». На вінтажній ярмарці «Тлум&Крам» збиратимуть на ЗСУ

10:54 30 листопада 2023 р.

Фото до новини

9-10 грудня у Львівському палаці мистецтв (вул. Коперника, 17) відбудеться 34-й благодійний ярмарок Тлум&Крам. Він об’єднає локальних виробників крафту, колекціонерів і збирачів вінтажу, а також митців та культурних діячів.

Серед краму можна знайти: український та європейський вінтаж, в тому числі меблі, посуд та одяг, вироби ручної роботи та мистецтво. Крім цього, на ярмарку можна придбати дідуха і  ялинку. Про це повідомила ЛМР, пише DailyLviv.com.

«Наші події потрібні людям, які створюють щось своїми руками чи колекціонують. Митці, ремеслярі та збирачі мають можливість наживо спілкуватись з відвідувачами та просувати часто родинне ремесло. Це про підтримку свого. Разом з тим і наші відвідувачі дякують за можливість спілкування та долучення до таких важливих збірок. У цьому, стверджують, є й терапевтичний ефект», — розповідає  Дара Бурко, співзасновниця ярмарку.

Читайте також: Різдвяні ярмарки у Німеччині під загрозою терактів

Ближче познайомитися з Різдвом та знайти свій формат святкування допоможе і серія лекцій та майстер-класів, якими наповнена програма заходу. Серед гостей та спікерів — акторка Львівського академічного театру імені Леся Курбаса, учасниця гурту «Курбаси» Наталка Рибка-Пархоменко, артменеджер та колекціонер мистецтва Павло Гудімов, філологиня, культурна блогерка і амбасадорка всього українського, Софія Безверха, колекціонерка народного строю, продавчиня старовини та дослідниця історії Уляна Явна, колекціонерка старовинного українського одягу Марія Мулява. 

Читайте також: У Вифлеємі скасували різдвяні святкування

«Ми вперше вирішили зробити лекторій. Нам хочеться піти вглиб, прожити сучасне Різдво у змісті. Але побачити його під різними кутами зору, а не лише традиційним. Тому ми запросили, наприклад, Павла Гудімова, який створить різдвяну вітальню, наповнену мистецтвом. Також ми добре усвідомлюємо час, у який живемо, тому, до прикладу, майстер-клас коляди буде у форматі «Тихого Різдва» — камеральної зустрічі. Гучні вертепи робитимемо після перемоги», —  зазначає Катерина Ковалюк, співорганізаторка події.

Подія буде традиційно благодійною.

Читайте також: Різдво 2023 у Львові. Головні події (відео)

В 2022 році організаторки передали на військо близько 1 млн грн. Цього разу це буде збірка на волонтерську ініціативу “Львівський лицар”, що з початку вторгнення росії в Україну системно займається забезпеченням військових.

Ярмарок «У пошуках Різдва» триватиме з 14:00 по 20:00 9 грудня та з 12:00 по 18:00 10 грудня у Львівському палаці мистецтв за адресою вул. Коперника, 17.

В рамках події планується збір 200 000 гривень на спорядження для ЗСУ.  Вартість вхідного квитка 200 грн. Для військовослужбовців, людей з інвалідністю, пенсіонерів та дітей до 12 років вхід вільний.

Подія 9-10 грудня відбувається за підтримки ЛОВА , ЛМР та KredoBank.

Програма

9 грудня

·       12:00 — співоча зустріч “Тихе Різдво” з Наталкою Рибкою-Пархоменко. Реєстрація ТУТ.

·       15:00 — «Чому українська культура — це космос, а не лише шаровари, горілка і сало». Лекція Софії Безверхої (krapka.krapka).

·       17:00 — Різдвяний гардероб Марії Муляви. Як колекціонерка стародавнього одягу плекає традиції та формує стрій. Майстер-клас. 

10 грудня

·       13:00 — «Зоря у місті» з Уляною Явною. Лекція про те, як виглядали зима та Різдво у Львові в 1920-30-их.

·       15:00 — «Різдвяна вітальня» Павла Гудімова. Бесіда про те, як зробити Різдво мистецьким.

За детальною інформацією: Катерина Ковалюк, 0503776192, tlumkram@gmail.com

Як писав DailyLviv.com, напередодні Дня святого Миколая у центрі Львова засвітять головну ялинку міста. Цьогоріч вона буде меншою, ніж зазвичай, але все одно буде сяяти для львів’ян і гостей міста.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів