У Львові продають артоб’єкти з відпрацьованих боєприпасів

12:22 22 березня 2023 р.

Фото до новини

Артоб’єкти з відпрацьованих боєприпасів та військової амуніції можна придбати на виставці в одному з львівських музеїв.

Про це повідомили в пресслужбі Львівської ОВА, пише Dailylviv.com.

Вторговані з продажу кошти скерують для однієї з військових частин.

21 березня у Львівському музеї історії релігії відкрили виставку «Арттрансформація». Близько двадцяти львівських художників (Ольга Парута-Вітрук, Олена Цілуйко, Остап Сойка, Ольга Черних, Олег Денисовець, Ірина Дзиндра, Наталя Откович, Юрій Сентимреі, Христина Валько, інші) представили перетворені на артоб’єкти відпрацьовані боєприпаси, військову амуніцію: гільзи, тубус для снарядів, гранатомет, каски. Усі речі розмальовані різними орнаментами, зображеннями українських козаків, символами України. 

Цікавим й оригінальним є лот «Обійми допомоги» пластунів Куреня імені Олени Пчілки № 26 – дерев’яний ящик для зберігання зброї. Це позитивний і теплий арт, знайомий кожному, адже саме такою ми звикли бачити Україну – квітучою і неймовірно красивою.

«З початку повномасштабного російського вторгнення в Україну культурні діячі, і музиканти, і художники, і громадські активісти намагаються всіляко долучитися до тієї важливої справи - допомоги військовим. Хтось плете сітки, хтось волонтерить, хтось, як от сьогодні професійні художники, перетворюють речі військового призначення на артоб’єкти, які можна буде придбати і тим самим можуть врятувати наші з вами життя», - зазначив директор Львівського музею історії релігії Орест Малиць.

Ідея розмальовувати воєнне залізяччя має життєствердні сенси: це перемога добра над злом, світла над темрявою, краси над потворністю.

Придбані речі можна використовувати як вазу чи горщик для квітів, як скриню чи тумбочку під телевізор… «Те, що стріляло, тепер служитиме життю», – наголошують організаторки, художниці Оксана Гірняк і Галина Слободян.

Кошти, які будуть зібрані під час виставки і благодійного аукціону, скерують на придбання квадрокоптера з тепловізійною камерою для штурмової роти військової частини Т0910.  

Виставка звершиться напередодні Великодня, 16 квітня, тож до цього часу відвідувачі музею можуть придбати представлені лоти.

У Львові продадуть Причастя на Азовсталі, а кошти передадуть дружині військового з Азову

У Львові​​ продавали уламки ракет й інших бойових трофеїв

Флісову куртку Зеленського продали в Лондоні за 90 тис фунтів стерлінгів

Зеленський у Львові подарував президентами Польщі та Литви ікони на бронеплитах

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів