У Бориславі церква офіційно перейшла до ПЦУ та відслужили першу літургію

18:45 22 квітня 2023 р.

Фото до новини

Церква Покрови Пресвятої Богородиці у Бориславі офіційно вийшла зі складу УПЦ, або як називають її в народі - московського патріархату.

Про це інформує Дрогобицька РВА, пише Dailylviv.com.

За розпорядженням начальника Львівської ОВА Максима Козицького, громада отримала статут у новій редакції як статут релігійної організації «Релігійна громада Львівської єпархії Української Православної Церкви (Православної Церкви України). Вчасні юридичні рішення очільника області не дозволили відтермінувати вихід громади з УПЦ.

У суботу, 22 квітня, у церкві Покрови Пресвятої Богородиці священнослужителі Православної Церкви України провели перше богослужіння.

Участь у літургії взяла численна громада Борислава, а також ті прихожани, які перейшли від УПЦ до Православної Церкви України. Разом з громадою долучились до молитви начальник Дрогобицької РВА Степан Кулиняк, міський голова Борислава Ігор Яворський, керівник Дрогобицької поліції Василь Петрик та керівництво силових структур.

«Сьогоднішня подія - не просто про перехід, це про мінімізацію впливу російських служб на українців через свої структурні підрозділи, які прагнуть підірвати основи незалежності України. Оскільки УПЦ мп перебуває в статусі підпорядкування російської православної церкви.

Щиро вдячний насамперед громаді Борислава, яка активізувалася та домоглася необхідного для нашої держави результату. Також дякую голові громади та правоохоронним органам за вжиття всіх необхідних безпекових заходів.

Це буде наш всіх спільний внесок в перемогу. Бо ми ніколи не переможемо зовнішнього ворога, якщо матимемо тих, хто дестабілізує ситуацію з середини, навіть якщо й не свідомо.

Вірю, що з Божою допомогою та силою громад ми повністю викорінимо все, що має щось спільне з росією, з Дрогобицького району та всієї країни. Це наш фронт тут, так як у наших Захисників на передовій», - зазначив начальник Дрогобицької районної військової адміністрації Степан Кулиняк.

Духовним опікуном храму Львівською Єпархією ПЦУ призначено ієросхимонаха Євсепія Біленського.

Завершили літургію спільним виконанням молитви за Україну «Боже великий, єдиний…».

У Бориславі опечатали храм УПЦ мп - Козицький

У Бориславі вщент згорів 200-літній музей, збудований без жодного цвяха (фото)

Парафія церкви святого Іллі у Трускавці подала звернення, щоб її прийняти у ПЦУ, - Козицький

Настоятель храму УПЦ МП благословляв російських військових під час окупації Харківщини

Митрополит УПЦ МП Онуфрій - громадянин Росії

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів