Pink Floyd зібрали пів мільйона фунтів для України за допомогою пісні про калину

15:40 25 грудня 2022 р.

Фото до новини

Відомий британський рок-гурт Pink Floyd повідомив, що йому вдалось зібрати 500 тисяч фунтів стерлінгів (близько 22,2 млн гривень) допомоги для України.

Про це інформує BBC, пише Dailylviv.com

Цьому сприяло спільне виконання української пісні "Ой, у лузі червона калина" (в англійському варіанті "Hey, Hey, Rise Up") з солістом групи "Бумбокс" Андріє Хливнюком.

Він вказав, що слухачі пожертвували понад 450 тисяч фунтів стерлінгів на пісню Hey, Hey, Rise Up, записану 30 березня разом із Хливнюком.

До цієї суми учасники Pink Floyd Девід Гілмор і Нік Мейсон додали власні кошти, збільшивши суму до 500 тисяч фунтів.

Зібрані кошти планується розподілити між такими організаціями, як медичний добровольчий батальйон "Госпітальєри", фондами "Восток SOS", "Київ волонтерський" та "Лівий берег".

"Чудово відчувати, що ви можете зробити свій внесок у якусь із цих благодійних організацій. Подивимось, що ще ми можемо зробити цієї зими", - написав Гілмор.

Сингл записали у березні 2022 року. Це був перший музичний твір, записаний гуртом після 1994 року, коли вийшов альбом The Division Bell.

У "Hey, Hey, Rise Up" Pink Floyd аранжували українську пісню "Ой у лузі червона калина", яку заспівав український співак Андрій Хливнюк із гурту "Бумбокс".

Крім нього та учасників Pink Floyd, у записі брали участь басист Гай Пратт та клавішник Нітін Соуні, які працюють із групою.

Крім того, у вступі використали запис пісні у виконанні Національного хору України імені Григорія Верьовки.

Музичні сервіси почали блокувати українську пісню Червона калина

Рекордний хор: 848 осіб співали гімн Українських Січових Стрільців

На Львівщині зафіксували національний рекорд

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів