Панно Збір винограду законсервували на зиму

17:12 14 грудня 2021 р.

Фото до новини

Панно «Збір винограду», що на території колишнього винзаводу на Погулянці, захистили від руйнування на зимовий період. Мозаїчне зображення авторства Григорія Кичули і Ярослава Шеремети має мистецьку цінність, і виконавчий комітет майже 2 роки тому прийняв рішення про його збереження.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com

«Спочатку, задля збереження, була думка перенести панно. Але його дуже складно демонтувати. То ж ми звернулися до власників приміщень колишнього винзаводу з проханням захистити мозаїчне зображення, і вони пішли назустріч – на сьогодні там встановлена конструкція з тентом.  Власники з розумінням ставляться до необхідності збереження панно на цій території», - зазначила начальниця управління охорони історичного середовища ЛМР Ліля Онищенко.

Керуюча справами виконавчого комітету ЛМР Наталія Алєксєєва наголосила, що завдання нових власників комплексу колишнього винзаводу – зберегти та провести реставраційні роботи панно.

«Керамічне панно «Збір винограду» авторства Кичули і Шеремети виготовили у 1979 році. Звісно, часи тоді були радянські, та все ж, не відкидаймо мистецьку цінність такої речі. Саме тому зберегти та провести реставраційні роботи панно на винзаводі – завдання власників. У разі неможливості такого – але, сподіваюся, до цього не дійде, «Збір винограду» буде передано Меморіальному музею тоталітарних режимів «Територія Терору» для подальшого експонування», - зазначила Наталія Алєксєєва.

Також вона додала, що позиція міської влади щодо парку навколо винзаводу залишається незмінною: жодної житлової забудови там бути не може, лише – будівлі громадського призначення.

За гроші львів'ян посадовиця пропонує викупити кераміко-скульптурну фабрику, якої немає 8 років

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів