Культура (cтор. 67)

Фото для новини

10:43 12 грудня 2020 р.

14 грудня на українсько-польському кордоні передаватимуть Вифлеємський вогонь миру

14 грудня о 17:00 год львівські пластуни урочисто переймуть Вифлеємський вогонь миру від своїх друзів скаутів-харцегів на українсько-польському митному переході Рава-Руська-Гребенне, дотримуючись усіх карантинних обмежень.

Культура

Фото для новини

17:52 10 грудня 2020 р.

У Велику реставрацію запропонували включити Поморянський, Свірзький замки, Костел у Годовиці, Тартаківський палац та ще два десятки об'єктів

Затверджено порядок відбору проектів для "Великої реставрації" - програми з відновлення понад сотні архітектурних пам’яток в усіх регіонах України.

Культура

Фото для новини

17:48 9 грудня 2020 р.

Джипами по бездоріжжю: на Львівщині почали організовувати оффроуд-тури

Із туристичними локаціями Золочівщини, Миколаївщини та Самбірщини найближчим часом можна ознайомитись під час одноденних краєзнавчих оффроуд-турів. Мандрівки по бездоріжжю на повнопривідних автомобілях дарують незабутній драйв та емоції.

Культура

Фото для новини

12:25 29 листопада 2020 р.

Шість особливостей нового перекладу Нового Завіту українською мовою

Вийшов друком новий переклад Нового Завіту на сучасну українську мову, здійснений Юрієм Попченком і його командою. Щоб опанувати біблійні мови, необхідні для здійснення перекладу – давньогрецьку, давньоєврейську та арамейську, – Юрій Попченко закінчив два університети.

Культура

Фото для новини

09:24 27 листопада 2020 р.

На Львівшині закінчують реставрувати дерев’яну церкву лемківського стилю, якій майже 200 років

Львівщина славиться найбільшою кількістю архітектурних пам’яток серед інших областей. Зокрема, в регіоні налічують близько однієї тисячі дерев’яних храмів. Один із них завершують реставрувати у селі Глиниці на Яворівщині. Це дерев’яна церква 1821 року, яка має дві посвяти - Св. Апостолів Петра і Павла та (першу) Різдва Пресвятої Богородиці.

Культура

Фото для новини

18:27 24 листопада 2020 р.

Визначено лавреатів обласної премії з літературознавства, образотворчого мистецтва, журналістики, музичного мистецтва, дизайну та народної творчості

На Львівщині обрали найкращі твори та роботи з літературознавства, образотворчого мистецтва, журналістики, музичного мистецтва, дизайну та народної творчості. Обласна премія в галузі культури, літератури, мистецтва, журналістики та архітектури є найвищою премією у Львівській області, найбільш престижною творчою відзнакою за вагомий внесок в українську культуру.

Культура

Фото для новини

19:24 9 листопада 2020 р.

За п’ять років можемо її не впізнати: львівський мовознавець розповів, що засмічує українську мову

23 роки поспіль 9 листопада в Україні відзначають День української писемності та мови. Львівський мовознавець, дослідник Тарас Береза розповів про тенденції у мовному середовищі Львівщини та порадив, що читати, аби плекати власну українську.

Культура