Пішов у засвіти відомий український співак Михайло Сливоцький

17:01 25 квітня 2023 р.

Фото до новини

Михайло Сливоцький спочив у Бозі о сьомій годині ранку воєнного 25 квітня'2023-го.

Про це повідомив Михайло Маслій, пише Dailylviv.com.

"Наступного року (1 жовтня) йому могло б сповнитися лише 80... Так і не дочекався нашої Перемоги, в яку вірив, за яку молився до останнього земного дня...

Низький уклін його Янголу-Охоронцю Тамарі Сливоцькій, завдяки їй він жив і боровся за життя. Я йому частенько телефонував, він більше слухав, йому після інсульту було важко говорити, проте, коли кликав своє вірне кохання, то чітко вимовляв кожну букву. Назавжди буду чути його голосом "Тамарочко, Тамарочко..." 

Кумир не одного покоління українців мав дуже рідкісний солов’їний голос — унікальний ультраліричний контртенор. Але воодночас мецохарактерний і народний, найвищий серед чоловічих голосів в національній естраді. Шанувальники  української пісні знали і любили співака як «прикарпатського соловейка» Цим ім’ям нагородили його ще наприкінці шістдесятих років, коли після навчання в Коломийському педагогічному училищі та служби в армії став студентом Івано–Франківського педінституту і вийшов на велику сцену, на телеекрани та в радіоефір.

Він співав на всіх материках планети, крім Антарктиди, навіть в Австралії та Африці є записи його пісень. Був першим виконавцем багатьох творів, народжених на слова і музику прикарпатських піснетворців: поетів Степана Пушика і Романа Юзви, композиторів Богдана Юрківа, Василя Їжака, Богдана Шиптура, Василя Якуб’яка", - написав Михайло Маслій.

Помер Володимир Палига, ексгендиректор Львівської держтелерадіокомпані

Раптово помер депутат ЛМР Юрій Гринів

Помер Володимир Квурт, депутат Львівської облради, ексголова Винників

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів