Культура (cтор. 58)

Фото для новини

10:48 19 липня 2021 р.

Один з районів Львова матиме свій бренд

У межах проєкту «Підзамче. Нарешті!» жителі Підзамча голосували за найкращий варiант брендування району. Усього проголосувало 355 осiб, переможна концепція здобула близько 55,5% голосів.

Культура

Фото для новини

22:57 18 липня 2021 р.

У Львові вшанують майстра залізобетонної архітектури

21 липня о 10:00 мешканців та гостей Львова запрошують на презентацію виставкової експозиції «Альфред Захарієвич (1871–1937) – чільний майстер залізобетонної архітектури Львова початку ХХ ст.» та піший історико-архітектурний тур центральною частиною міста до кількох найвизначніших архітектурних об'єктів, проєктованих А. Захарієвичем.

Культура

Фото для новини

16:28 13 липня 2021 р.

Львовом проїдуть власники Харлей-Давідсон з 10 країн, а потім байкери вип'ють багато віскі і пива

Цими вихідними у Львові відбудеться святкування першої річниці створення H.O.G. West Chapter Ukraine – локального підрозділу Harley Owners Group (H.O.G.), найбільшого у світі об’єднання власників мотоциклів Harley-Davidson.

Культура

Фото для новини

17:13 12 липня 2021 р.

У львівському сквері відкрили фотовиставку, присвячену ромам

Львівський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді «Між нами» відкрив фотовиставку «Чотири стихії», присвячену красі та цінності ромського народу. Презентували її сьогодні, 12 липня, у сквері «На валах».

Культура

Фото для новини

15:02 9 липня 2021 р.

У Львові буде відновлено Раду церков

Сьогодні в департаменті відбулася перша робоча зустріч щодо напрацювання проєкту положення Львівської ради церков та релігійних організацій за ініціативи Максима Козицького.

Культура

Фото для новини

17:48 7 липня 2021 р.

У Львові відкриють перший новозбудований дошкільний навчальний заклад: на Малоголосківській

На засіданні постійної комісії освіти і науки Львівської міської ради депутати підтримали проєкт ухвали «Про створення закладу дошкільної освіти (ясел-садка) № 8 Львівської міської ради».

Культура

Фото для новини

16:41 6 липня 2021 р.

Поблизу села Малі Підліски на Львівщині знайшли срібні римські динарії 1-2 ст (відео)

Срібні римські динарії 1-2 ст н.е. виявили працівники Науково-дослідного центру «Рятівна археологічна служба» поблизу села Малі Підліски на Львівщині, де планується будівництво Північної об’їзної Львова.

Культура

Фото для новини

14:36 30 червня 2021 р.

На вул. Князя Романа відкрили РадіоГараж. Львову це коштувало 2,8 млн грн

У Львові відкрили міждисциплінарний простір «РадіоГараж», в основі якого лежить звук, мистецтво та технології. Новий медіа-мистецький осередок було облаштовано у приміщенні старого гаражу на першому поверсі в історичному будинку Львівського радіо (вул. Князя Романа, 6).

Культура

Фото для новини

12:32 30 червня 2021 р.

Сцену драмтеатру у Львові освітлять за 2,3 млн грн

Сьогодні, 30 червня, у театрі імені Марії Заньковецької голова Львівської обласної ради Ірина Гримак, генеральний директор - художній керівник Національного академічного українського драматичного театру імені Марії Заньковецької Андрій Мацяк та виконавча директорка Асоціації органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати-Україна» Галина Литвин підписали меморандум щодо реалізації спільного проєкту вдосконалення світлового обладнання у театрі в рамках грантової допомоги у культурно-мистецьких проєктах КУСАНОНЕ, що фінансується Урядом Японії.

Культура

Фото для новини

12:16 30 червня 2021 р.

На Петра у Львові організовують нічні екскурсії

Два вечори поспіль, 9 та 10 липня, у Музеї народної архітектури та побуту у Львові імені Климентія Шептицького під час колоритних нічних екскурсій оживуть давні звичаї та легенди. На гостей чекають співи та забави з музиками, веселі посиденьки, майстер-класи з традиційних ремесел, романтична фотозона біля озера і ще багато цікавого.

Культура

Фото для новини

14:37 29 червня 2021 р.

Президент відзначив 10 діячів культури Львівщини державними нагородами. Перелік

За значний особистий внесок у державне будівництво, зміцнення національної безпеки, соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток Української держави, вагомі трудові досягнення, багаторічну сумлінну працю та з нагоди 25-ї річниці прийняття Конституції України культурних діячів Львівщини відзначено державними нагородами.

Культура