600-літній білокам'яний готичний портал поруч з кабінетом Садового вразив археолога

13:32 31 жовтня 2023 р.

Фото до новини

600-літня кам’яниця розташована в самісінькому центрі Львова, навпроти міської Ратуші й кабінету міського голови.

Про це повідомив археолог, голова Археологічної комісії у Науковому товаристві імені Шевченка у Європі Микола Бандрівський, пише DailyLviv.com.

"Цей 600-літній готичний портал знаходиться на відстані всього сорок метрів від кабінету львівського міського голови Андрія Садового і його дорадниці у пам’яткоохоронних справах Лілії Онищенко.

Отак львів’яни "йдуть в Європу".

Чому ми так по-варварськи обходимося з нашим Львовом..? Подивіться, до якого стану довели міські можновладці оцей готичний вхідний портал до 600-літньої кам’яниці, яка знаходиться у самісінькому центрі Львова якраз навпроти міської ратуші і кабінету міського голови.

Верхні поверхи цієї кам’яниці згоріли у страшній пожежі 1527 року, яка знищила майже усю готичну забудову Львова і після якої його (наше місто) почали вже відбудовувати у стилі ренесансу.

От, кажуть: не критикуй владу, бо зараз війна. Ну, як не критикувати, коли люди Садового на днях вкотре почали замінювати добротну австрійську бруківку у різних місцях на сучасне лайно, яке за пару літ починає кришитися. 

І ця замощена новітня "бруківка", і той вкрай занедбаний білокам’яний готичний портал, фото якого нині опублікував Василь Петрик, лише віддзеркалюють той неймовірний бардак у пам’яткоохоронній сфері Львова, який почався із приходом до влади сьогоднішніх міських манкуртів",- наголосив Микола Бандрівський.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів