Правила вигулу собак у туристичному місті

17:00 27 жовтня 2023 р.

Фото до новини

Необхідно взяти відповідне екіпірування, корм для собак, засоби прибирання — і можна починати чудову подорож старовинним містом. Головне — вигулювати собаку з дотриманням певних принципів.

В Україні багато місць, які полюбляють відвідувати мандрівники. Загадковий Львів очолює цей список. Тим паче, що знайомитися з ним можна разом зі своїм чотирилапим другом. Необхідно взяти відповідне екіпірування, корм для собак, засоби прибирання — і можна починати чудову подорож старовинним містом. Головне — вигулювати собаку з дотриманням певних принципів.

Особливість будь-якого туристичного міста — багатолюдні вулиці, безліч історично важливих пам'яток, мальовничих парків і скверів. А ще — голосний натовп і гул автомобілів. Тож для того, аби прогулянка з волохатим улюбленцем не стала сумною подією, потрібно дотримуватися певних правил:

  1. Обов'язковий повідець. Не можна відпускати собаку у вільне переміщення вулицями. Це небезпечно як для інших перехожих, так і для самої тварини. Самостійно пересуватися дозволяється чотирилапому другові лише у спеціально відведених місцях.
  2. Зручний час. Не варто виходити гуляти надто рано чи дуже пізно (особливо у вихідні дні). Гавкіт може заважати відпочинку інших людей.
  3. Прибирання. Жителі та комунальники туристичного міста з любов'ю ставляться до чистих вулиць, газонів і доріжок, бо це обличчя їхньої домівки. Тому потрібно з повагою ставитися до навколишнього довкілля та прибирати за своєю собакою.

Мандрівники мають заздалегідь привчити свого улюбленця до прогулянок туристичним містом, виховати в них адекватну реакцію на великий натовп, шум і присутність інших тварин.

Речі, які необхідно взяти з собою

Вирушаючи в мандрівку з чотирилапим улюбленцем, потрібно підготувати сумку чи наплічник з необхідним вмістом.

Корисне наповнення рюкзака для людини

У власника тварини обов'язково має бути з собою аптечка, щоб надати першу допомогу песику в разі необхідності. Серед корисного приладдя: засоби гігієни для догляду за собакою та прибиранням, необхідне спорядження (повідець, ошийник з контактними даними власника, намордник), достатній обсяг провіанту (корму та води).

Необхідні предмети для тварини

Як правило, головні речі для самого собаки — улюблені іграшки. Опинившись на спеціальному майданчику, можна віддати песику м'ячика, жувальні кільця, фрисбі чи інші предмети, з якими він міг би вільно погратися.

Туристичне місто — чудове місце для відпочинку хазяїна та його пухнастого друга. Треба лише з повагою ставитися до прекрасної місцевості та дотримуватися зазначених правил.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів