Культура (cтор. 49)

Фото для новини

17:30 15 грудня 2021 р.

Гендиректор філармонії і провідний майстер сцени у Львові стали народними артистами

За значний особистий внесок у розвиток національної культури і мистецтва, вагомі творчі здобутки та високу професійну майстерність Указом Президента України культурним діячам Львівщини присвоїли почесні звання.

Культура

Фото для новини

13:19 15 грудня 2021 р.

Різдво - 25 грудня: у Львові за 43 секунди пояснили, чому треба відмовитися від московського православного календаря (відео)

У мережі поширили 43-секундне відео, яке аргументує, чому треба відмовитися від святкування Різдва за юліанським календарем, і переходити на григоріанський, щоб святкувати народження Бога з усім світом.

Культура

Фото для новини

17:12 14 грудня 2021 р.

Панно Збір винограду законсервували на зиму

Панно «Збір винограду», що на території колишнього винзаводу на Погулянці, захистили від руйнування на зимовий період. Мозаїчне зображення авторства Григорія Кичули і Ярослава Шеремети має мистецьку цінність, і виконавчий комітет майже 2 роки тому прийняв рішення про його збереження.

Культура

Фото для новини

22:23 13 грудня 2021 р.

Назвали прізвище мецената, який подарував Львову головну ялинку

У Львові встановили головну ялинку міста, яку цьогоріч привезли із села Оброшине. Впродовж тижня її та площу довкола дерева прикрашатимуть святковими ілюмінаціями. Урочисте запалення ялинки, традиційно, відбуватиметься напередодні Дня святого Миколая. Цьогоріч це станеться 17 грудня.

Культура

Фото для новини

12:30 13 грудня 2021 р.

Сьогодні на залізничному вокзалі Львові можна запалити свічку від Вифлеємського вогню

Уранці 13 жовтня львівські пластуни зустрілись на кордоні з польськими скаутами−харцерами і отримали Вифлеємський Вогонь Миру − символ Різдва, який щороку запалюють у Вифлеємі на місці народження Ісуса Христа. З Вифлеєму вогонь відправляють літаком до Австрії, а вже звідти його поширюють скаути по всьому світу.

Культура

Фото для новини

10:10 10 грудня 2021 р.

Музей Пінзеля у Львові став безбар’єрним: запрацювали аудіогід та аудіодескрипція

Вчора у Львові Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко відкрив оновлений Музей Пінзеля, який став доступним та безбар’єрним. Завдяки спеціальній навігації його можуть відвідати люди з порушеннями зору, слуху, літні люди та люди з аутизмом.

Культура

Фото для новини

22:22 9 грудня 2021 р.

У Славському навчали різьбити карпатські розети - знак щастя та успіху

Управління туризму та курортів Львівської облдержадміністрації в межах Програми транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна 2014-2020 організувало виїзний майстер-клас з різьбярства. Він - частина проєкту «Світ карпатських розет», який передбачає заходи зі збереження унікальності культури Карпат.

Культура

Фото для новини

20:14 8 грудня 2021 р.

У Львові заклали капсулу на будівництво Першого акустичного концертного залу в Україні

У Львівському державному музичному ліцеї ім. С. Крушельницької триває будівництво Першого акустичного концертного залу в Україні. Сьогодні ж провели закладання капсули будівництва та його благословення.

Культура

Фото для новини

11:51 3 грудня 2021 р.

Музичний сквер Трускавця потрапив до Національного реєстру рекордів України

У Трускавці завдяки конкурсу проєктів місцевих ініціатив створили музичний сквер як освітньо-відпочинковий простір на території позашкільного навчального закладу Трускавецької дитячої школи мистецтв ім.Р.Савицького.

Культура