Культура (cтор. 72)

Фото для новини

13:58 1 липня 2020 р.

У Львові помер автор вітражів для музею Івана Франка у Нагуєвичах

На 73-му році життя відійшов у вічність відомий львівський художник, вітражист, графік, член правління Львівської обласної організації Національної спілки художників України Валерій Шаленко.

Культура

Фото для новини

10:42 30 червня 2020 р.

«Новини Прибужжя» та «Голос Сокальщини» – найбільш гендерночутливі медіа - моніторинг

Під час третього етапу моніторингу, який відбувся 11-17 червня 2020 року, експертна група Львівського прес-клубу проаналізувала матеріали десятьох гіперлокальних медіа регіону – п’ять друкованих видань («Воля народу», «Голос відродження», «Миколаївські вісті», «Народна думка», «Новини Прибужжя») і п’ять інтернет-видань («Голос Сокальщини», «Джерела Трускавця», «Лайфінфо», «Сайт Стрия 245.ua», «Яворів інфо»).

Культура

Фото для новини

12:29 25 червня 2020 р.

У Львові відновили 100-літню браму

Реставратори завершили відновлення дверей у будинку на вулиці Гуцульській, 3, це бічна вул. Лисенка. Якщо раніше вона була занедбана та зафарбована чорною фарбою, то тепер фахівці змогли показати її справжню красу. Дубові історичні двері за підтримки ЛКП «Бюро спадщини» фахівці відновлювали близько трьох місяців.

Культура

Фото для новини

21:43 18 червня 2020 р.

Стамбульська конвенція в Україні не потрібна. Є достатньо законів, які захищають від насильства, - завкафедри УКУ

Ратифікація Стамбульської конвенції, яка має захистити жінок від домашнього насильства, в Україні не потрібна. В українському законодавчому полі є достатньо важелів, які захищають від будь-якого насильства не лише жінок, а будь-кого.

Культура

Фото для новини

17:44 16 червня 2020 р.

Львівщина передала Києву чотири замки

Акт приймання-передачі нерухомого майна до сфери управління Міністерства культури та інформаційної політики України підписали сьогодні, 16 червня, в Олеському замку представники Львівської ОДА та Міністерства.

Культура

Фото для новини

11:12 8 червня 2020 р.

Хресна дорога на горі Піп Іван - невігластво і вишиватництво, - чиновник

Будівництво Хресної дороги на горі Піп Іван викликало неоднозначну реакцію в соціальних мережах. Категорично проти цього проєкту висловився начальник відділу туризму управління міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму і інвестицій Івано-Франківської ОДА Віталій Передерко.

Культура

Фото для новини

18:40 7 червня 2020 р.

10 червня відновлять культурні заходи з епідобмеженнями

Від середи, 10 червня, в Україні буде дозволене проведення масових культурно-мистецьких заходів. Але лише в тих регіонах, які відповідають санітарно-епідеміологічним показникам щодо інфікування новим коронавірусом COVID-19.

Культура

Фото для новини

13:25 2 червня 2020 р.

Мирослава Скорика похоронять у Львові

Українці три дні прощатимуться із композитором, музикознавцем та Героєм України Мирославом Скориком. Завтра прощання відбуватимуться у Києві, а в четвер і п’ятницю — у Львові.

Культура