Землі Міноборони у Брюховичах біля Львова розікрали майже безкарно

19:19 3 березня 2023 р.

Фото до новини

Інженера, який допоміг роздерибанити півтора гектара військового містечка в Брюховичах, покарали умовно.

Про це повідомляє «Судовий репортер» з посиланням на вирок від 27 лютого, пише Dailylviv.com.

Шевченківський районний суд міста Львова затвердив угоду про визнання винуватості щодо колишнього інженера проектно-кошторисної групи квартирно-експлуатаційного відділу міста Львова.

За матеріалами справи, обвинувачений діяв як пособник начальника квартирно-експлуатаційного відділу міста Львова, матеріали  стосовно якого виділено в окреме провадження. А саме - сприяв йому у перевищенні службових повноважень.

У власності держави в особі Міністерства оборони України перебуває земельна ділянка площею 141,1 га — військове містечко №160.

Вважається, що з грудня 2016-го, з моменту призначення на посаду, в начальника КЕВ міста Львова виник злочинний умисел на неправомірну зміну меж земельної ділянки військового містечка з метою передачі частини землі у приватну власність. Посадовець залучив спільником інженера, якому надав завідомо неправдиві координати поворотних точок меж земельної ділянки для внесення цих відомостей до Державного земельного кадастру.

Інженер підготував документи про внесення до земельного кадастру виправлених відомостей, які фактично не відповідали дійсності.

Внаслідок таких змін зі земель оборони неправомірно вибуло 1,4 гектара вартістю понад 8 мільйонів гривень, що перейшли у землі запасу територіальної громади смт. Брюховичі.

Згодом рішеннями сесії Брюховицької селищної ради цю землю безоплатно виділено у власність 22 громадянам.

Колишній інженер визнаний винним у пособництві у перевищенні військовою службовою особою влади чи службових повноважень в умовах особливого періоду (ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 426-1 ККУ).

Суд затвердив угоду про визнання винуватості, врахувавши щире каяття підсудного, активне сприяння слідству, скоєння злочину через службову залежність. Суд зважає на позитивні характеристики обвинуваченого, що він перше притягується до кримінальної відповідальності, має тяжку хворобу.

Вироком суду чоловіку призначено 5 років позбавлення волі, але він звільняється від відбуття тюремного покарання, якщо впродовж 3 років іспитового строку не скоїть нового злочину і виконає покладені на нього обовʼязки.

На цей вирок може бути подана апеляційна скарга до Львівського апеляційного суду впродовж тридцяти днів від дня його проголошення через Шевченківський районний суд м. Львова.

У листопаді 2021 року СБУ повідомила про першу підозру за крадіжку 1,5 га  землі у Брюховичах. Йшлося про начальника квартирно-експлуатаційного відділу (КЕВ) Міноборони. За версією слідства, посадовцю допомагав депутат місцевої ради, який був членом земельної комісії. Ділянки оформляли на підставних осіб, а потім продавали — по 5-9 тисяч доларів США за «сотку». Збитки держави оцінювали у близько 20 млн грн.

Львівська міськрада хоче зупинити вирубування 13 га лісу у Брюховичах

У Львові вирубають 15 гектарів лісу для забудовників

У Брюховичах рубають дерева: збудують 8 багатоповерхівок на 600 квартир

Озеро в Брюховичах забирають в орендаря і відкривають для вільного доступу

Масштабну забудову в Брюховичах проштовхнули під прикриттям реабілітаційного центру. Хто у схемі

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів