Як ексголові Держрезерву вручали повідомлення про підозру (відео)

11:16 23 квітня 2022 р.

Фото до новини

Безпідставне використання 9,5 млн грн: слідчі Нацполіції повідомили про підозру ексголові Держрезерву України.


За даними слідства, колишній голова Держрезерву України у 2017 році, всупереч положенням постанови Кабінету Міністрів України щодо обсягів накопичення моторної оливи, придбав 3300 тонн. Це на 300 тонн перевищує норми встановленого ліміту, а для здійснення оплати понад норму необхідно отримувати відповідний дозвіл на фінансування. 

Незважаючи на це, на той час голова Держрезерву, в повному обсязі перерахував на рахунки підприємства оплату за постачання 3300 тонн моторної оливи. 

Унаслідок службової недбалості посадовець здійснив необґрунтоване використання  бюджетних коштів на суму понад 9,5 млн грн.

21 квітня на підставі отриманих доказів колишньому голові Держрезерву України повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України та проведено обшуки за місцем його мешкання.

Після повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України працівники Нацполіції особливу увагу приділяють вжиттю заходів щодо протидії організованим злочинним групам та злочинним організаціям, діяльність яких спрямована на незаконне виведення грошових коштів і майна Державного агентства резерву України, що створює загрозу продовольчій та національній безпеці країни.

Крім того, на даний час поліцейські проводять комплекс заходів для запобігання та використання незаконно виведених активів підприємств державної форми власності, в т.ч. Держрезерву, країною-агресором на підтримку воєнних дій на території України.

300 тисяч пів масок придбали для шахтарів Львіввугілля за завищеною ціною

Прокурор оголосив підозру в службовій недбалості директору «Львівтеплоенерго»

На Львівщині через службову недбалість інженера незаконно зрубали 625 дерев

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів