Викрадачів дівчини-фотографа у Львові взяли під варту і домашній арешт

20:53 17 жовтня 2021 р.

Фото до новини

Злочинці погрожували батькам заручниці фізичним насильством над їхньою донькою, якщо вони не отримають викупу - два мільйони євро.

Раніше Dailylviv.com повідомив з посиланням на поліцію Львівської області, що до розкриття злочину про викрадення дівчини у Львові і вимагання за неї двомільйонного викупу у євро були задіяні співробітники усіх служб та підрозділів поліції Львівщини на чолі з начальником Головного управління Національної поліції у Львівській області генералом поліції третього рангу Олександром Шляховським.

А вчора Управління СБ України у Львівській області поширило повідомлення про те,  що заходи з викриття злочину проводились оперативниками Управління СБУ у Львівській області спільно з Нацполіцією за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури.

Служба безпеки України викрила угруповання, яке викрало 19-ти річну студентку. За звільнення дівчини зловмисники вимагали у батьків 2 млн євро. За оперативними даними спецслужби встановлено, що учасниками «схеми» були четверо осіб, двоє із яких є неповнолітніми. 

Зловмисники дізнались, що у вільний час дівчина підробляє фотографом та під виглядом клієнтів запросили її відзняти фотосесію.  Зустріч призначили в одній із львівських квартир. Викрадення відбулось миттєво.  Одразу як дівчина переступила поріг «фотостудії», троє невідомих чоловіків у балаклавах відібрали у неї телефон та погрожували зброєю. Після чого повідомили, що збережуть її життя в разі отримання викупу від батьків.

Оперативники спецслужби встановили, що під час розмови злочинці застосовували психологічний тиск - погрожували батькам  фізичним насильством над їхньою дитиною у разі, якщо вони не отримають зазначені кошти.

Правоохоронці  змогли встановити і затримати зловмисників у порядку ст. 208 КПК України. 

16 жовтня Галицький районний суд м. Львова обрав запобіжний захід фігурантці справи, яка є учасницею злочинної групи,  у вигляді цілодобового домашнього арешту. Трьом іншим учасникам групи обрано запобіжний захід - тримання під вартою. 

За викрадену доньку вимагали 2 мільйони євро: поліція у Львові арештувала банду

Вивезли в багажнику Шкоди: на Львівщині викрали людину

На Львівщині кримінальники побили і викрали людину

У Львові колишні засуджені розіграли ролі наркоторговців і поліціянтів: суд оцінить

На Львівщині затримали злочинне угруповання на чолі з авторитетом серед криміналітету

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів