Керівництво поліції проінспектувало у Львові стан технічного забезпечення підрозділів

12:10 27 жовтня 2017 р.

Фото до новини


Фото: npu.gov.ua

Учасники інспектування оцінили потреби відомства у фінансуванні, оновленні автомобільного парку поліції з урахуванням специфіки роботи правоохоронців, а також розвиток новостворених підрозділів.

Про це повідомили сьогодні, 27 жовтня, в прес-службі Львівського обласного управління поліції, де також розповіли: «В інспектуванні взяв участь голова Національної поліції України Сергій Князєв. Нарада відбулася сьогодні, 27 жовтня, в рамках виїзної відомчої колегії Нацполіції, яка триває у Львові. Зокрема, заступник голови Національної поліції України Костянтин Бушуєв зупинився на кількох питаннях матеріально-технічного забезпечення правоохоронного відомства». 

Костянтин Бушуєв зазначив: «На фінансування потреб Нацполіції спрямували близько 1,5 млрд. гривень. Це кошти спеціального фонду, з яких також проведено закупівлю окремих елементів, представлених на вулиці – автомобілів легкового класу та спеціального класу. У підсумку ми говоримо про придбання 560 автомобілів, які разом із 635 автомобілями «Mitsubish Outlander» дають нам можливість покращити питання забезпечення транспортними засобами».

Заступник голови Національної поліції також повідомив: «Для перевезення затриманих осіб поліція використовуватиме дві категорії спецавтомобілів: розрахованих на перевезення трьох і дев’яти людей. Ці автомобілі будуть побудовані на базі сучасних моделей відомих автомобільних брендів. Постачання автомобілів, зброї і бронежилетів правоохоронцям очікується вже на початку грудня. Такий термін передбачений відповідним договором».

Костянтин Бушуєв також запевнив: «Починаючи з грудня, ми приймаємо і поставляємо придбане майно. Позавчора ми прийняли на озброєння перший катер. Усього буде дев’ять катерів. Усі регіони, які стоять на воді, будуть доукомплектовані новими катерами. Це дозволить нам бути більш мобільними при виконанні завдань на воді», – зазначив додавши, що у відомстві продовжують працювати над розвитком аероапідтримки діяльності поліції».

Заступник глави Нацполіції також розповів про зміни, які торкнуться екіпірування працівників тактичних підрозділів поліції. Ці підрозділи беруть участь у забезпеченні безпеки учасників масових зібрань. Зокрема, йдеться про забезпечення цієї категорії поліцейських сучасними спецзасобами зв’язування – замість застарілих металевих наручників, які часто травмують затриманих. На цьому наголосив голова Національної поліції України Сергій Князєв.

Заступник глави Нацполіції України Костянтин Бушуєв зазначив також, що можливість забезпечити поліцейських сучасними спецзасобами є. Для цього Нацполіцією розроблено відповідний проект нормативного акту. Його передали до Міністерства охорони здоров’я для погодження.

Крім того, поліцейських забезпечуватимуть протигазами нового типу – панорамними – замість застарілих масок із гумовими трубками. Нові протигази легко поєднуються із елемантами екіпірування поліцейського (шлемом або каскою), але при цьому дають можливість все чути і краще бачити обстановку навколо. Нові протигази теж виготовляються в Україні.

Ще одне питання – забезпечення одностроєм. При цьому йдеться як про працівників підрозділів, які несуть службу на вулицях мирної частини України, так і про поліцейських у зоні проведення антитерористичної операції.

Також учасники зібрання зупинилися на озброєнні поліцейських спецпідрозділів, зокрема – автоматичній штурмовій та снайперській гвинтівках. Перша з них розроблена на базі відомої американської моделі, однак цикл її виготовлення організований винятково на території України.

Костянтин Бушуєв наголосив: «Ці гвинтівки пройшли відповідне тестування, випробування і прийняті на штатне озброєння підрозділів Національної поліції у встановленому порядку».

Окремо учасники наради зупинилися на питаннях ідентифікації поліцейських, залучених до охорони публічної безпеки і порядку під час масових заходів. З цією метою до територіальних підрозділів направлено відповідний наказ Нацполіції.

«Ключовим елементом цього наказу є питання системи ідентифікації: співробітники поліції повинні бути ідентифіковані. Всі повинні розуміти, що це – співробітник поліції. Однозначно на всіх елементах одягу передбачено напис «Поліція». І однозначно носіння жетону. Це те, що дозволяє нам із загального натовпу побачити співробітника поліції – в тому числі», – зазначив Костянтин Бушуєв.

Про це повідомили сьогодні, 27 жовтня, в прес-службі Львівського обласного управління поліції.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів