Виховательці, яка побила дитину у Великолюбінському закладі, вручили підозру

19:08 7 жовтня 2024 р.

Фото до новини

Відеофакт побиття оприлюднили журналісти.

Про це повідомив начальник ЛОВА Максим Козицький, пише DailyLviv.com.

"Виховательці, яка побила дитину у навчально-реабілітаційному центрі на Львівщині, відеофакт чого оприлюднили журналісти, вручили підозру за статтею 126 Кримінального Кодексу України (Побої і мордування). Слідство триває",- зазначив Козицький.

Як зазначили у Національній поліції України, слідчі повідомили про підозру 47-річній виховательці навчально-реабілітаційного центру. Їй інкримінують умисне завдання побоїв та вчиненні інших насильницьких дій неповнолітній.

Відео з побиттям неповнолітньої у навчально-реабілітаційному центрі Львівщини було опубліковано сьогодні у соцмережах. Встановлено, що ця подія мала місце минулого року.

Поліціянти встановили усіх учасників події та розпочали кримінальне провадження за ст. 126 Кримінального кодексу України. Вихователя центру відсторонено від виконання службових обовʼязків на час досудового розслідування, нині їй оголошено про підозру.

Як раніше повідомляли ЗМІ, йдеться про Великолюбінський навчально-реабілітаційний центр на Львівщині, який опікується сиротами, дітьми з особливими освітніми потребами та неповнолітніми, позбавленими батьківського піклування.

У Львівській ОВА відреагували на інцидент. Зокрема, заступник голови Львівської ОДА Олександр Кулепін повідомив, що за цим фактом департамент освіти і науки звернувся зі заявою у поліцію. Також вже вирішується питання звільнення відповідних осіб.

Додамо, керівника закладу на Львівщині, якого звинувачують у фізичному та сексуальному насильстві над дітьми, відсторонили від роботи.

Нагадаємо, 27 вересня до поліції звернулась представниця Уповноваженого Верховної ради України з прав дитини зі заявою про те, що працівники одного з навчально-реабілітаційних центрів у Львівській області вчиняють насильство щодо малолітніх та неповнолітніх вихованців закладу. Дітей били палицями, директор закладу вчиняв сексуальне і психологічне насилля.

У цей центр негайно виїхали слідчі, ювенальні поліціянти та співробітники інших служб поліції Львівщини. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів