У приміських поїздах встановлять камери спостереження і червоні кнопки

19:53 18 січня 2021 р.

Фото до новини

За допомогою червоної кнопки машиніст зможе викликати на наступну станцію за маршрутом руху правоохоронців для того, щоб запобігти чи попередити випадки неналежної поведінки деяких пасажирів.

Укрзалізниця працює над підвищенням рівня безпеки під час перевезення пасажирів у приміському залізничному сполученні. 

Про це повідомив голова правління АТ «Укрзалізниця» Володимир Жмак у ефірі телепрограми «Україна з Тиграном Мартиросяном» на телеканалі «Україна 24», пише DailyLviv.

«Якщо ми говоримо про електропоїзди, то зараз ми вже займаємось їх модернізацією, яка включає в себе установку камер спостереження, котрі дозволять машиністу контролювати ситуацію у вагонах електропоїзда», - наголосив він.

Також, за словами Володимира Жмака, в рамках такої модернізації у кабінах машиністів встановлюватиметься оперативна так звана «червона кнопка» за допомогою якої машиніст зможе викликати на наступну станцію за маршрутом руху правоохоронців для того, щоб запобігти чи попередити випадки неналежної поведінки деяких пасажирів.

«Моя ціль - повернути на наші поїзди пасажирів, забрати їх з пасажирського автотранспорту, та повернути в наші поїзди, які будуть комфортними», - резюмував голова правління АТ «Укрзалізниця».

Укрзалізниця 25 серпня розпочала пілотний проєкт із охорони пасажирських поїздів у русі силами працівників воєнізованої охорони компанії.

Ці працівники воєнізованої охорони Укрзалізниці перед кожним рейсом проходитимуть інструктаж. Також вони забезпечені спеціальною формою одягу та знаками розрізнення.

З Києва до Львова потягом за дві години, а потім - до Перемишля

Два потяги виїжджатимуть з Івано-Франківська і Коломиї на 20 хвилин раніше

За останній тиждень Укрзалізниця перевезла близько 1,2 млн пасажирів

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів