З Києва до Львова потягом за дві години, а потім - до Перемишля

00:21 17 січня 2021 р.

Фото до новини

АТ "Укрзалізниця" планує реалізувати проект швидкісного сполучення столиці України з Харковом, Львовом та Одесою з очікуваним рівнем швидкості до 300-350 км/год.

"Є великий амбітний проект швидкісного сполучення в Україні між Києвом і Львовом, Києвом і Харковом, Києвом і Одесою. Зараз цей проект обговорюється, є зацікавлені учасники. Я говорю про швидкісні поїзди з рівнем швидкості до 300-350 км/ год. Для цього нам потрібні інвестиції, ми з "Укрзалізницею" самі цей проект не подужаємо", - заявив в ефірі програми "Україна з Тиграном Мартиросяном"на телеканалі"Україна 24 "ввечері в суботу голова правління АТ "Укрзалізниця" Володимир Жмак.

За словами Володимира Жмака, для цього проекту компанії потрібен інвестор, зацікавлений у концесійному підході.

Рпніше Міністерство інфраструктури України повідомляло, що вже в 2021 році планує розпочати роботи над проектом реалізації в Україні залізничної колії європейського формату (1435 мм), а до 2025 року запланована інтеграція України в євромережі.

Першими в Україні будуть реалізовані євромаршрути на найбільш трафікових "трикутниках" маршрутів, в тому числі в напрямках Харкова, Львова і Одеси.

"Укрзалізниця" також просить Міністерство інфраструктури України допомогти з відновленням курсування швидкісних поїздів "Інтерсіті" за маршрутом "Київ-Перемишль".

"Ми звернулися в черговий раз до Міністерства інфраструктури з проханням відправити запит їх польським колегам про відновлення цього напрямку. Це для нас дуже важливо, це був один з найприбутковіших наших маршрутів", - сказав Володимир Жмак.

Два потяги виїжджатимуть з Івано-Франківська і Коломиї на 20 хвилин раніше

За останній тиждень Укрзалізниця перевезла близько 1,2 млн пасажирів

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів