У Польщі лікаря-українця звинувачують у вбивстві 86-річного пацієнта

12:01 13 червня 2024 р.

Фото до новини

Українського лікаря Андрія К. підозрюють у вбивстві 86-річного чоловіка, якого, він нібито, відключив від апаратів життєзабезпечення.

 У середу Національна прокуратура видала постанову про скасування тимчасового арешту лікаря. Про це інформує InPoland, пише DailyLviv.com.

13 квітня Окружний суд у Гожуві-Велькопольському за клопотанням прокурора ухвалив рішення про тимчасовий арешт Андрія К. Це рішення було оскаржене, але суд залишив його в силі. Проте, після аналізу матеріалів справи у відділі підготовчого провадження Національної прокуратури, прокурор Даріуш Корнелюк постановив скасувати запобіжний захід. Причиною цього є необхідність доповнити докази висновками лікаря-експерта та інших спеціалістів, щоб визначити правильність дій лікаря та можливу наявність лікарської помилки.

Читайте також: У Польщі на виробництві жахливою смертю загинув юнак з України

Речниця генпрокурора Анна Адамяк зазначила, що детальний аналіз нових доказів дозволить правильно оцінити правову і кримінально-правову відповідальність Андрія К. Прокурор, який веде справу, ознайомиться з постановою і ухвалить подальші рішення, зокрема щодо можливого усунення від справи.

У травні на захист лікаря було організовано конференцію, де експерти і керівництво лікарні заявили про відсутність лікарської помилки. Також міністр юстиції отримав відкритий лист на захист лікаря, підписаний двома тисячами медичних працівників і науковців.

Читайте також: У Польщі після пологів померла українка

Професор Мацей Жуковський, голова комісії, яка перевіряла лікарню після інциденту, заявив, що після ретельного розслідування не було виявлено жодної лікарської помилки. Окружна медична рада в Гожуві-Велькопольському та Президія Вищої медичної ради попросили міністра юстиції та генерального прокурора Адама Боднара наглядати за провадженням.

Читайте також: У Польщі вперше пересадили легені українці. Разом з львівським кардіохірургом

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів