У Нацгвардії розпочали внутрішню перевірку через «живу чергу» під Генконсульством Чехії у Львові

11:32 13 листопада 2019 р.

Фото до новини


Фото: Архів. Фото Юра Мартинович

Учора, 12 листопада, «Щоденний Львів» опублікував листа, автор якого стверджує, що некваліфіковані працівники не можуть за 39 євро здійснити особисту реєстрацію у Генеральному консульстві Чеської Республіки у Львові, щоб потрапити у квоту для одержання робочої карти. Мовляв, кандидати не здатні подолати схему, яку вибудували під консульством зацікавлені особи.

Лист розміщено під заголовком “У Львові 14 листопада біля консульства ЧР перевірять «живу чергу»”. 

Зокрема, автор стверджує: "Суть проблеми в тому, що на даний момент реєстрація проводиться шляхом особистої реєстрації, іншими словами - шляхом так званої «живої черги». Проблема в тому, що присутня корупція, і людина, яка хоче прийти та зареєструватися, не може це зробити, зважаючи на те, що підприємливі особи, які мають те чи інше відношення до Генерального консульства, їх просто напросто не пропустять в консульство для подачі".

На цю інформацію оперативно відреагувало керівництво військової частини 4114 Західного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України.

«Керівництво військової частини 4114 Західного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України ознайомилось з матеріалом "У Львові 14 листопада біля консульства ЧР перевірять «живу чергу» від 12 листопада 2019 року щодо можливого факту неправомірних дій військовослужбовців Нацгвардії, які несуть службу по охороні Генерального консульства Чеської Республіки у Львові по вулиці Антоновича, 130. Нами розпочата внутрішня перевірка з приводу наявності вище зазначених фактів та просимо Вас по можливості надати наявні факти, які могли б свідчити про відношення нацгвардійців до дій, які викладені в матеріалі. У випадку відсутності доказів по даним фактам, просимо Вас спростувати дану інформацію", - йдеться у листі ( оригінальний його текст збережено) за підписом т.в.о. командира військової частини 4114 НГУ підполковника Івана Зорика. 

На матеріал, який учора, 12 листопада, був розміщений на порталі "Щоденний Львів" також відреагувало Генеральне консульство Чеської Республіки у Львові

Воно відкидає будь-які звинувачення щодо співпраці з будь-якими особами, які перебувають перед будівлею установи, та необґрунтовані звинувачення у корупції своїх співробітників і закликає всіх, хто висуває ці звинувачення, надати конкретні докази. 

"Щоденний Львів" запропонував автору листа надати документальні докази, які підтверджують його звинувачення. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів