Робоча карта в Чехію: Генконсульство у Львові відкидає корупцію

17:35 12 листопада 2019 р.

Фото до новини

Сьогодні, 12 листопада, «Щоденний Львів» опублікував листа, автор якого стверджує, що некваліфіковані працівники не можуть за 39 євро здійснити особисту реєстрацію у Генеральному консульстві Чеської Республіки у Львові, щоб потрапити у квоту для одержання робочої карти.

Мовляв, кандидати не здатні подолати схему, яку вибудували під консульством зацікавлені особи. Зокрема, автор стверджує:"Суть проблеми в тому, що на даний момент реєстрація проводиться шляхом особистої реєстрації, іншими словами - шляхом так званої «живої черги». Проблема в тому, що присутня корупція, і людина, яка хоче прийти та зареєструватися, не може це зробити, зважаючи на те, що підприємливі особи, які мають те чи інше відношення до Генерального консульства, їх просто напросто не пропустять в консульство для подачі".

Генеральне консульство Чеської Республіки у Львові надіслало заяву на сьогоднішній матеріал “У Львові 14 листопада біля консульства ЧР перевірять «живу чергу»”. Воно відкидає будь-які звинувачення щодо співпраці з будь-якими особами, які перебувають перед будівлею установи, та необґрунтовані звинувачення у корупції своїх співробітників і закликає всіх, хто висуває ці звинувачення, надати конкретні докази. 

Подаємо заяву Генерального консульства Чеської Республіки у Львові повнотекстово.  

"Генеральне консульство Чеської Республіки у Львові рішуче відкидає будь-які звинувачення щодо співпраці з будь-якими особами, які знаходяться перед будівлею установи. Твердження таких осіб про можливу співпрацю з працівниками консульства чи Національною гвардією або про те, що вони можуть забезпечити доступ до консульства, є абсолютно брехливими і жодним чином не базуються на правді. Особи перед консульством не мають жодного відношення до консульства чи його працівників. Консульство також рішуче відкидає необґрунтовані звинувачення у корупції своїх співробітників та закликає всіх, хто висуває ці звинувачення, надати конкретні докази. В іншому випадку таку поведінку можна кваліфікувати як наклеп і образу працівників консульства.

Консульство не буде приймати жодних списків заявників, які створені заздалегідь. Також не є правдою те, що місця у черзі були зарезервовані на два роки наперед. Заявники, які не підпадають під урядову програму "Кваліфікований працівник", наразі зареєстровані для подачі заяв до кінця листопада 2019 р., а наступні заявники отримають свої терміни 14.11.2019 р. для подачі у період грудень 2019 р. - лютий 2020 р.

Додаємо, що пріоритетом консульства у сфері робочих карт є опрацювання заяв через урядову програму "Кваліфікований працівник", в рамках якої консульство обробляє 40 000 заяв на рік, причому заявники, включені до цієї урядової програми, не повинні реєструватися, а очікують, доки консульство чи їхній майбутній чеський роботодавець зв’яжеться з ними сам та повідомить їм термін подання заяви. Також додаємо, що заявник може подати заяву протягом приблизно 45 днів після свого включення до цієї урядової програми.

Консульство інформує, що Міністерство закордонних справ Чеської Республіки постійно шукає інші можливості та способи реєстрації для українських заявників, щоб зробити цей процес більш комфортним для заявників та, навпаки, подолати неетичну чи відверто кримінальну діяльність інших суб'єктів".

У соціальних мережах також відреагували на цю проблему. Зокрема Сергій Ковальський пропонує зробити електронну чергу за паспортом.

“Вводиш паспортні дані - обираєш час реєстрації. Змінити чи замінити прізвища та номер документу неможливо. Змінити час подачі неможливо. Двічі перевірка правильності введених даних. Черги і бариги зникнуть самі собою. А так вже десятиріччя залишаємось посміховиськами”.

"Щоденний Львів" запропонував автору листа надіслати в редакцію докази, які підтверджують його звинувачення. 





 



Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів