У Львові 14 листопада біля консульства ЧР перевірять «живу чергу»

08:31 12 листопада 2019 р.

Фото до новини

Некваліфікованим працівникам неможливо за 39 євро здійснити особисту реєстрацію у Генеральному консульстві Чеської Республіки у Львові, щоб потрапити у квоту для одержання робочої карти.

Автор відео: канал EMIGRANT CZ.
Відео: EMIGRANT CZ

Сьогодні "Щоденний Львів" одержав електронною поштою листа такого змісту (подаємо його з невеликим скороченням): "Прошу вас розібратися з ситуацією, пов’язаною зі способом реєстрації на подачу заяв на робочу карту поза програмою «Кваліфікований працівник» в Генеральному консульстві Чеської Республіки у м.Львів: https://www.mzv.cz/lvov/uk/x2004_02_03/x2016_05_18/x2019_11_07.html.

Суть проблеми в тому, що на даний момент реєстрація проводиться шляхом особистої реєстрації, іншими словами - шляхом так званої «живої черги». Проблема в тому, що присутня корупція, і людина, яка хоче прийти та зареєструватися, не може це зробити, зважаючи на те, що підприємливі особи, які мають те чи інше відношення до Генерального консульства, їх просто напросто не пропустять в консульство для подачі.

Це вже друга реєстрація подібним способом, проте на цей раз все досить чітко організовано, ці особи підготувалися. Так, на сайті вказано, що реєстрація розпочнеться у четвер, 14 листопада 2019 р. о 8:30 год., і триватиме до заповнення квоти у 180 осіб. Для того, щоб зареєструватись, потрібно всього-навсього особисто прийти до Генерального консульства ЧР у Львові - і все. Але тут починається найцікавіше. Станом на 08.11 під консульством вже були люди, які представлялись групою осіб, які зайняли чергу для себе і своїх родичів, проте вигляд цих людей говорив про те, що вони явно не заробітчани.

Якщо ви хочете також зайняти місце в цій черзі та потрапити в консульство, то у вас це так просто не вийде, оскільки, з їхніх слів, вони від минулого разу вже зарезервували порядкові місця в черзі на реєстрації. На запитання, де можна побачити цей список та себе записати в нього, відповідь що цих людей, що охоронців, які мають якийсь список на більш як 500 людей, дуже проста, - зверніться в офіс навпроти, там є список.

При зверненні в один з офісів, що розташовані навпроти Генерального консульства ЧР у Львові, вам розкажуть красиву історію про те, що всі місця вже зайняті на два роки наперед і нічого не можна зробити. Проте за невелику винагороду можна потрапити в цей список - хтось може відмовитися. Сума винагороди становить у грошовому еквіваленті від 1500 до 2300 євро залежно від того, коли ви зареєструєтесь. За ці кошти вас впишуть у список замість когось та нададуть вам супровід до консульства. Простіше кажучи, дадуть охорону і прогарантують вам те, що ви зайдете в Генеральне консульство ЧР для отримання терміну подачі заяви.

Зі слів цих людей спортивної зовнішності, частина цих коштів йде на «охорону» і на вдячність Національній гвардії, яка буде забезпечувати порядок, щоб все було за списком, а також якимось працівникам Генерального консульства, які лобіюють їхні інтереси і прагнуть того, щоб була саме жива черга. Їхнім словам можна повірити, зважаючи на те, що охоронець консульства має такий же список (!) як і цей офіс, що навпроти. З цього всього можна зробити висновок, що неможливо зареєструватися за 39 євро як пише на сайті, зважаючи на те, що є група осіб, яка наближена до консульства і контролює самий порядок черги на довгі роки вперед.

Варто зауважити що так звана «особиста реєстрація» функціонує тільки на території України, керують якимось списком ті ж самі особи, які керували списком з так званої «живої черги», яка функціонувала в 2017-му році. 

Вибачте, але у всіх країнах третього світу запис на подання документів відбувається електронною поштою, цей процес обслуговує Міністерство закордонних справ Чеської Республіки у м.Прага. А в Україні є реєстрація за допомогою небайдужих громадян, які збирають грошові кошти за цю реєстрацію і охорону.

Прийдіть, будь ласка, 14 листопада о 8-й ранку (хоча там буде більше 500 людей ще ввечері 13 листопада) під Генеральне консульство Чеської республіки у Львові на вул. Антоновича 130 та проаналізуйте цю ситуацію і висвітліть по можливості так, як вона є, зважаючи на те, що будуть сутички між людьми які хочуть зареєструватись на подачу документів, і зацікавленими в прибутку особами. Я б звернувся до вас напряму, але бачив, що там відбувалось минулого разу, і тому побоююсь за свою безпеку.

Посилання на Генеральне консульство ЧР, а саме на саму реєстраційну систему: https://www.mzv.cz/lvov/uk/x2004_02_03/x2016_05_18/x2019_11_07.html. У вкладених файлах додаю фото та відео того, що відбувалось минулого разу".

"Щоденний Львів" переадресовує прохання автора цього листа правоохоронним органам м.Львова та області і готовий також опублікувати коментар працівників Генерального консульства Чеської Республіки у Львові щодо цієї ситуації. Необхідно розкласти для громадськості всі крапки над "і".

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів